Porţi automate de preboarding, la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara

Pe Aeroportul Internaţional ‘Traian Vuia’ Timişoara au fost instalate trei porţi automate de preboarding (preîmbarcare), un sistem care ajută la îmbunătăţirea fluxului de pasageri şi gestionează mai bine evidenţa celor care folosesc serviciile puse la dispoziţie de aeroport.

Două dintre porţile de preîmbarcare sunt amplasate în zona de plecări externe, în faţa punctelor de verificare ale Poliţiei de Frontieră, iar cea de-a treia în zona de plecări interne.

Porţile de preîmbarcare sunt dotate cu un cititor de bilete care filtrează pasagerii în funcţie de destinaţie, indicându-le direcţia spre poarta de îmbarcare.

‘Prin introducerea acestui sistem nu mai este necesară prezenţa unui angajat al aeroportului care să verifice biletele şi să facă îndrumările spre porţile de îmbarcare, procesul fiind unul computerizat. De asemenea, vom reuşi să avem o mai bună evidenţă a plecărilor şi a numărului de pasageri care folosesc serviciile aeroportului Timişoara, ceea ce va duce la o îmbunătăţire a fluxului de pasageri’, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara.

Porţile automate de preboarding fac parte din modernizarea sistemul SITA devenit operaţional pe aeroportul din Timişoara începând cu 2007.

Potrivit conducerii aeroportului, îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie, siguranţa pasagerilor, reducerea costurilor şi modernizarea instituţiei aeroportuare sunt cele patru direcţii avute în vedere atunci când se stabilesc oportunităţile unei noi investiţii.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.