Rovana Plumb: Reducerea încălzirii globale cu două grade, posibilă cu implicarea principalilor emiţători de gaze cu efect de seră

Încălzirea globală poate fi redusă cu două grade Celsius, dar numai cu implicarea tuturor partenerilor internaţionali importanţi şi, în special, ai principalilor emiţători de gaze cu efect de seră, a afirmat Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, în cadrul Consiliului Informal de Mediu, desfăşurat în perioada 22-23 aprilie la Dublin.

‘Reducerea încălzirii globale cu două grade Celsius este posibilă doar dacă toţi partenerii internaţionali importanţi, în special cei care sunt principalii emiţători de gaze cu efect de seră, sunt implicaţi. Pentru asigurarea unei largi participări, noul acord ar trebui să includă un spectru cât mai mare de modalităţi, care să permită statelor să se angajeze în aceste reduceri. Şi aici ne putem referi la politici, măsuri, ţinte cât mai cuprinzătoare de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră sau care să fie concentrate pe anumite tipuri de gaze’, a spus ministrul Mediului.

Rovana Plumb a avut o întâlnire bilaterală cu ministrul britanic de Stat, Michael Fallon, (Departamentul pentru Afaceri, Inovare, Aptitudini, Energie şi Schimbări Climatice) la solicitarea acestuia.

Temele de discuţie ale întâlnirii de lucru s-au axat în principal pe reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi ţintele ambiţioase propuse de Comisia Europeană, dar şi pe modalitatea în care energia din surse regenerabile poate contribui la aceste reduceri, în contextul impactului acestei abordări asupra cetăţenilor.

Oficialul român a subliniat faptul că este foarte important de luat în calcul nivelul de suportabilitate al cetăţeanului privind nivelul facturilor la energie şi balanţa care trebuie să existe între locurile de muncă verzi şi nivelul de trai, creşterea economică şi protecţia mediului.

În perioada 22-23 aprilie, a avut loc la Dublin a doua sesiune de lucru a Consiliului Informal de Mediu, discuţiile concentrându-se pe Comunicarea Comisiei Europene referitoare la acordul internaţional în domeniul schimbărilor climatice.

Forul european a adoptat, în martie 2013, un document consultativ, care lansează o dezbatere publică referitoare la modul în care se va elabora regimul internaţional în domeniul schimbărilor climatice post-2020.

Comunicarea consultativă invită părţile interesate să-şi exprime opiniile cu privire la noul acord, care se intenţionează să fie încheiat până la sfârşitul anului 2015 şi să se aplice din 2020.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. alexandru spune

    Este a 3-a incercare de a-i transmite unele idei dnei ministru si imi faceti mari greutati.Cred ca este un site prost coordonat.Fiti moderni si deschisi mai tovarasi
    Cu salutari Alexandru

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.