EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Şeful interimar al Parchetului General, Gabriela Scutea, nu poate participa la şedinţele CSM

0

Consiliul Superior al Magistraturii a decis marţi că adjunctul procurorului general, Gabriela Scutea, care care asigură conducerea interimară a Ministerului Public, nu poate participa la şedinţele Plenului CSM şi ale Secţiei pentru procurori.

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Plenului s-a aflat nota Direcţiei legislaţie privind interpretarea dispoziţiilor art. 12 alin. (6) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a CSM care prevede participarea la şedinţe a procurorului general al României.

Membrii CSM au dezbătut articolul şi au votat, potrivit unor surse judiciare, cu 12 – 3, ca Gabriela Scutea, cea care a preluat conducerea interimară a Parchetului General în urma demisiei lui Daniel Morar, să nu poată participa la şedinţele CSM.

În 23 octombrie 2012, Consiliul a hotărât că prim-adjunctul procurorului general al României, Daniel Morar, poate participa la şedinţele Secţiei pentru procurori şi ale plenului CSM şi are drept de vot, în cazul absenţei procurorului general.

Într-un comunicat remis la acea dată , CSM explică că, potrivit art. 7 alin (3) din Regulamentul de ordine interioară al parchetelor, aprobat prin Ordinul ministrului Justiţiei nr. 529/C/2007, ‘în perioada absenţei procurorului general sau a imposibilităţii exercitării funcţiei, indiferent de cauza acesteia, inclusiv revocarea, prim-adjunctul procurorului general îl înlocuieşte de drept în exercitarea atribuţiilor ce îi revin în această calitate, iar în cazul absenţei acestuia sau al imposibilităţii exercitării funcţiei, indiferent de cauza acesteia, inclusiv revocarea, atribuţiile sunt exercitate de drept de adjunctul procurorului general’.

Având în vedere că procurorul general este membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii, în considerarea calităţii pe care o deţine şi în scopul asigurării reprezentării la nivelul Consiliului, prin conducător, ca reprezentant al autorităţii judecătoreşti a Ministerului Public, plenul CSM a apreciat că prim-adjunctul procurorului general poate participa la şedinţele Secţiei pentru procurori şi ale plenului Consiliului, având aceleaşi atribuţii, competenţe şi interdicţii de a participa sau de a vota – art. 28, alin (2) din Legea 317/2004 – pe care le are procurorul general al României. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.