UE va lua probabil în curând măsuri legale împotriva Ungariei în legătură cu amendarea Constituţiei

Uniunea Europeană (UE) a indicat miercuri că va lua probabil în curând măsuri legale împotriva Ungariei în legătură cu amendamentele constituţionale care au dat naştere la acuzaţii că democraţia se află în pericol în acest stat membru, relatează miercuri Associated Press.

Modificările la legea fundamentală a Ungariei adoptate luna trecută au în vedere între altele restricţii impuse publicităţii politice la posturile private de radio şi televiziune, posibilitatea de a-i amenda sau chiar trimite după gratii pe oamenii străzii şi o redefinire mai strictă a familiei.

Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding, a declarat miercuri că o analiză legală a acestor schimbări ‘va duce, probabil, la proceduri de infringement şi acest lucru se va întâmpla cât de curând’.

La 12 aprilie, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, a confirmat, într-o scrisoare adresată premierului ungar Viktor Orban, faptul că, în urma unei prime analize legale, CE are preocupări serioase privind compatibilitatea celui de-al patrulea set de amendamente la Constituţia Ungariei cu legislaţia UE şi cu principiul statului de drept.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.