Ungaria va deschide două consulate în România, la Târgu Mureş şi Oradea

Ungaria va deschide mai multe noi consulate în străinătate, dintre care două în România, la Târgu Mureş şi Oradea, a relatat marţi publicaţia oficială Magyar Kozlony, preluată de agenţia MTI.

Trei consulate generale vor fi deschise în Croaţia, la Osijek, în Polonia, la Cracovia, şi în Canada, la Toronto. În plus, vor mai fi deschise trei consulate: unul în Australia, la Melbourne, şi două în România, la Târgu Mureş şi Oradea.

Consulatul de la Târgu Mureş va aparţine de consulatul general de la Miercurea Ciuc, iar cel de la Oradea – de consulatul general de la Cluj-Napoca.

Consulatul de la Melbourne va aparţine de Ambasada Ungariei la Canberra.

Guvernul ungar a cerut Ministerului Justiţiei şi Administraţiei Publice să asigure că va fi majorat personalul Ministerului de Externe pentru administrarea birourilor de reprezentare din străinătate.

Secretarul de stat în Ministerul de Externe Zsolt Nemeth a vizitat Australia şi Noua Zeelandă în martie şi a spus că guvernul precedent a închis mai multe reprezentanţe în străinătate, inclusiv consulatele generale de la Sydney, Toronto şi Sao Paolo, în ciuda faptului că acest zone sunt centre importante pentru diaspora maghiară. El a spus că ministerul a propus guvernului redeschiderea unor birouri de reprezentare.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.