EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

CFR Călători analizează în mod accelerat introducerea transportului low-cost, pe ruta Bucureşti – Constanţa

0

CFR Călători analizează în mod accelerat situaţia oferirii unor preţuri mai mici, competitive, prin introducerea transportului în regim low-cost, pe ruta Bucureşti – Constanţa şi retur.

În plus, societatea a optimizat timpii de călătorie pe această rută, iar patru trenuri InterRegio care fac legătura directă între Capitală şi litoralul românesc vor circula fără oprire între staţiile de cale ferată din parcurs, informează, miercuri, Ministerul Transporturilor.

Cele patru trenuri sunt: IR 12080 Mangalia (pl.13.05) – Constanţa (sos.14.45/pl.15.00) – Bucureşti Nord (sos. 17.39), IR 12081 Bucureşti Nord (pl. 7.20) – Constanţa (sos. 9.59/pl. 10.14) – Mangalia (sos. 11.41), IR 12082 Mangalia (pl. 17.55) – Constanţa (sos. 19.27/pl.19.45) – Bucureşti Nord (sos. 22.24) şi IR 12083 Bucureşti Nord (pl. 9.00) – Constanţa (sos. 11.39/pl. 11.55) – Mangalia (sos. 13.27).

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, în urmă cu câteva zile, într-o emisiune televizată, că va solicita celor implicaţi să facă tot posibilul ca durata călătoriei cu trenul pe relaţia Bucureşti – Constanţa să se reducă la două ore şi 40 de minute, de la sfârşitul lunii aprilie.

De asemenea, şeful de la Transporturi a afirmat că CFR Călători ar putea implementa o politică de low-cost în transportul de călători, în prezent fiind în analiză un astfel de program.

Acesta a explicat că i-a plăcut ideea preşedintelui Consiliului de Administraţie al companiei CFR Călători, Alexandra Gătej, de a implementa în transportul feroviar de călători un program de genul „să mergi cu zece lei la mare”.

La rândul său, Alexandrina Gătej a explicat, recent, pentru Radio România Actualităţi, că, pentru a implementa o idee de low-cost în transportul pe calea ferată, este nevoie de o schimbare de atitudine faţă de cumpărarea biletelor pentru că low-cost înseamnă rezervări din timp.

‘Realitatea de la care pornim este următoarea: cam 80% din totalul biletelor de călătorie se cumpără de către călători în ziua plecării şi, chiar mai mult, cu câteva ore înaintea plecării. Deci pentru a implementa o idee de low-cost va trebui să schimbăm atitudinea faţă de cumpărarea biletelor în condiţiile în care low-cost înseamnă rezervări din timp, cu o lună înainte. Doar în acel moment se pot acorda preţuri competitive, preţuri mai mici, în anumite condiţii limitative, adică să nu poţi să dai biletul înapoi şi aşa mai departe’, a explicat Gătej.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.