Companiile din industria cauciucului şi maselor plastice solicită elaborarea şi adoptarea urgentă a Legii holdingului

Asociaţiile profesionale, patronatele şi companiile din industria cauciucului şi a maselor plastice au solicitat Ministerului Economiei elaborarea şi adoptarea în regim de urgenţă a unei legi a holdingului, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Ministerul Economiei.

Reprezentanţii celor două industrii au participat, miercuri, la consultările cu marile industrii manufacturiere pentru elaborarea Strategiei de Reindustrializare a României. În cadrul dezbaterilor, aceştia au ridicat problema nivelului pregătirii profesionale, susţinând necesitatea reînfiinţării şcolilor profesionale şi a pregătirii absolvenţilor din învăţământul superior în funcţie de cerinţele pieţei muncii. De asemenea, oamenii de afaceri au solicitat elaborarea şi adoptarea în regim de urgenţă a unei legi a holdingului, dar şi aplicarea strictă a legislaţiei actuale specifice.

Absenţa datelor statistice sau prezentarea unor statistici neconforme cu realitatea din teren, în cazul industriei cauciucului şi a industriei maselor plastice, birocraţia, facilităţile pentru reciclarea deşeurilor, precum şi accesul la fondurile europene, au reprezentat principalele probleme evocate în cadrul întâlnirii.

Consultările cu reprezentanţii industriei manufacturiere româneşti au început în 9 aprilie 2013. La dezbateri participă atât manageri de companii şi asociaţii patronale, cât şi institute de cercetare, cadre universitare şi alte categorii direct implicate în evoluţia anumitor sectoare.

Temele generale ale dezbaterilor se referă la cadrul instituţional, administrativ, legislativ şi economico-financiar, procesele de inovare la nivelul companiilor şi relaţia acestora cu universităţile şi institutele de cercetare, resursele umane care să asigure dezvoltarea industriei, comunicarea pe tema legislaţiei europene adoptate şi în curs de adoptare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.