EUR
4,84 RON
(+0.02%)
USD
4,41 RON
(+0.1%)
GBP
5,40 RON
(+0.77%)
CHF
4,54 RON
(+0.55%)
BGN
2,48 RON
(-0.32%)
BYN
1,84 RON
(-0.04%)
CAD
3,19 RON
(-0.07%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,90 RON
(+1.04%)
JPY
0,04 RON
(+0.24%)
CZK
0,18 RON
(+0.13%)
INR
0,06 RON
(+0.54%)

Deputatul Valerian Vreme a demisionat din PDL

Deputatul Valerian Vreme, preşedintele interimar al PDL Bacău, şi-a anunţat, miercuri, demisia din partid, urmând să opteze, după cum a declarat pentru AGERPRES, pentru o carieră politică independentă, cel puţin până în toamnă.

Potrivit afirmaţiilor sale, motivele care stau la baza acestei decizii sunt „spiritul revanşard instituit de actuala conducere a PDL” şi „ruperea, într-un mod incorect, a parteneriatului cu Traian Băsescu, corelată cu poziţia noului preşedinte al PDL, Vasile Blaga, faţă de Traian Băsescu”.

Valerian Vreme susţine că nu a avut, personal, „divergenţe politice cu preşedintele Vasile Blaga ori cu altcineva din partid” şi că a luat decizia de a demisiona „cu seninătatea omului care ştie că acţionează corect”.

„Nu mi-a fost uşor, dar am pus în balanţă evoluţiile politice actuale din PDL şi nu mă regăsesc nici în proiectele locale, nici în cele naţionale ale partidului”, a explicat  democrat-liberalul demisionar.

Valerian Vreme acuză, însă, actuala conducere a PDL de „politică discreţionară, de grup restrâns”.

,,Era normal ca în Biroul Naţional al partidului să intre membri din toate cele trei echipe ce au susţinut candidaturi la preşedinţia partidului. Nu a fost aşa. Mai mult, nici măcar Eugen Tomac, cel care a întrunit un număr mare de alegători, nu a fost cooptat. Am aşteptat, dar constat că spiritul revanşard faţă de cei ce au pierdut se accentuează atât la nivelul grupului parlamentar, dar şi în relaţiile de partid. Ori eu consider că după orice competiţie internă de partid cine a câştigat trebuie să aibă grijă de cine a pierdut pentru a menţine spiritul de echipă mare şi nu unul de echipă pentru un anumit grup”, a explicat Valerian Vreme.

Acesta s-a arătat deranjat şi faţă de „atitudinea incorectă” faţă de preşedintele Traian Băsescu manifestată de actuala conducere centrală a PDL.

„Este incorect să te dezici de preşedinte chiar atunci când constaţi că s-a ajuns de la un USL anti-Băsescu la un USL în parteneriat cu Traian Băsescu. Asta spune mult despre marea responsabilitate manifestată de preşedintele României în evaluarea crizei prin care trece nu numai Romania, ci Europa în general. Când s-au confruntat cu realitatea, cu un buget tot mai mic, nu se putea ca mulţi lideri ai USL să nu recunoască utilitatea măsurilor iniţiate de preşedintele Băsescu”, a precizat Valerian Vreme.

Demisionarul din PDL a mai acuzat actuala conducere a partidului că „are tendinţa de a transforma Suceava în sediul central al partidului”.

Valerian Vreme spune că şi-a anunţat demisia cu o zi mai devreme decât intenţiona iniţial deoarece a dorită să lase „câmp liber de acţiune” pentru organizaţia judeţeană în cadrul şedinţei de joi a conducerii PDL Bacău.

Întrebat de corespondentul AGERPRES despre intenţiile sale politice viitoare, Valerian Vreme a spus că are în vedere „mai multe strategii” pe care este posibil să le urmeze în perioada imediat următoare, dar cel puţin până în toamnă va urma „o carieră politică independentă, fără a adera la vreun partid ori mişcare politică”.

„Prioritar pentru mine în următoarea perioadă va fi agenda cetăţeanului pe care îl reprezint în Parlament, adică ceea ce voi putea face concret, în calitate de deputat, pentru oraşul Oneşti, unde am demarat o serie de proiecte împreună cu primarul independent Victor Laurenţiu Neghină”, a afirmat Valerian Vreme.

Întrebat dacă se preconizează desprinderea din PDL a unui partid cu aceeaşi orientare de dreapta la care, eventual, să adere din toamnă, Valerian Vreme a spus că deocamdată rămâne independent, dar nu a infirmat varianta apariţiei unei noi formaţiuni politice în care ar intra demisionarii din PDL.

El a recunoscut şi problemele financiare pe care le are organizaţia judeţeană PDL Bacău. „Sunt datorii pe care le are orice partid. Nu ştiu dacă sunt mai mari sau mai mici decât ale altora. Pe vreme criză nu este chiar o ruşine să ai datorii. Este necesar, însă, să le achiţi, măcar eşalonat”.

În context Vreme nu a negat faptul că în urmă cu două săptămâni sediul PDL Bacău ar fi rămas în beznă deoarece nu fusese plătită factura emisă de furnizorul de energie electrică.

PDL Bacău are datorii şi în privinţa spaţiului unde activează, înregistrând restanţe la chirie de doi ani. În luna decembrie 2012 erau de plătit aproape 15.000 de lei. Democrat-liberalii băcăuani încearcă să stingă această datorie eşalonat. Lunar ar trebui plătită o chirie pentru sediu de 850 de lei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata