DIICOT: Percheziţii în Bucureşti, Suceava şi alte patru judeţe într-un caz transfrontalier de contrabandă cu ţigări

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava – Biroul de Combatere a Contrabandei efectuează joi dimineaţa 56 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Suceava, Neamţ, Iaşi, Mureş şi Bistriţa-Năsăud pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 61 de persoane, specializat în contrabandă cu ţigări informează DIICOT.

Un număr de 60 de persoane vor fi audiate la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din comercializarea ilegală de ţigarete provenite din contrabandă pe relaţia Ucraina – Republica Moldova – Turcia – Grecia – Spania – Germania – Marea Britanie – România.

Învinuiţii au introdus pe teritoriul României peste 1.400.000 pachete de ţigări în valoare totală de aproximativ 3.200.000 de dolari.

Procurorii DIICOT au descoperit şi ridicat pe parcursul cercetărilor o linie completă de producţie de ţigarete precum şi cantitatea de 7.100.000 ţigarete în valoare de 1.000.000 dolari.

Procurorii DIICOT au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare britanice.

Suportul informativ şi tehnic al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia de Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IGPR – DCCO, Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale – SIF, IPJ Suceava şi SIAS.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.