Directoare a Băncii Mondiale, interogată ca martor într-un caz de corupţie

O echipă de anchetatori a ajuns la Washington pentru a interoga în calitate de martor o directoare generală din cadrul Băncii Mondiale (BM), într-o anchetă privind un presupus caz de corupţie în ţara sa, a precizat o sursă oficială, potrivit AFP.

Trei anchetatori ai Comisiei indoneziene pentru eradicarea corupţiei (KPK) urmează să o audieze ‘în această săptămână la ambasada Indoneziei la Washington’ pe Sri Mulyani Indrawati, unul din cei trei directori ai Băncii Mondiale, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al KPK.

Indrawati urmează să fie interogată pentru rolul său, pe când era ministru indonezian al finanţelor, în recapitalizarea din 2008 a Bank Century.

Banca a primit 6.700 de miliarde de rupii indoneziene (529 de milioane de euro), o sumă net superioară celei care fusese considerată într-o primă fază necesară pentru salvarea sa. KPK suspectează că o parte din bani a ajuns în conturile unor clienţi importanţi.

Indrawati a fost interogată deja de două ori în această anchetă, care durează de câţiva ani în Indonezia. Directoarea, care a negat întotdeauna orice neregulă, a demisionat de la Finanţe în 2010 după ce Parlamentul a declarat ilegală recapitalizarea.

Ea a fost totuşi în epocă percepută ca victimă a conservatorilor, care i-au reproşat reformismul financiar.

Indrawati nu este acuzată de nicio neregulă, însă mărturia sa ar putea servi în procesul din viitor al fostului guvernator adjunct al Bbăncii centrale indoneziene, Budi Mulya, inculpat în noiembrie anul trecut, a precizat KPK.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.