EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Marius Stroia(Transgaz): Dacă România este obtuză, OMV Petrom poate exporta gaze din Marea Neagră

0

OMV Petrom ar putea construi conducta pentru transportul de gaze naturale din perimetrul Neptun din Marea Neagră şi către alte state, pentru export, în condiţiile în care România nu va avea deschidere în ceea ce priveşte implicarea în realizarea conductei, a declarat directorul Dispeceratului de Gaze din cadrul Transgaz, Marius Stroia, joi, la o conferinţă organizată de Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME).

‘Dacă România este obtuză, pot construi conducta şi în alte direcţii (OMV Petrom)’, a spus acesta.

Directorul Dispeceratului de Gaze Transgaz a precizat că proiectul este unul de anvergură, în care ar trebuie să fie implicat şi statul român.

‘Nu ne-au notificat încă în legătură cu începerea proiectului (n.r. OMV Petrom). Ne-au spus că sunt perspective frumoase în Marea Neagră. Va fi un proiect mare, în care va fi implicat şi Guvernul, nu este o ţeavă de trei kilometri. De regulă, investiţiile în aceste conducte le face investitorul, cel care vrea să intre în reţea, dar acum e ceva special, proiectul este mult prea mare’, a afirmat Marius Stroia.

OMV Petrom şi Exxon derulează un parteneriat pentru descoperirea de zăcăminte în Marea Neagră, în perimetrul Neptun.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.