Papa Francisc către preşedintele Napolitano: „Aţi fost un exemplu pentru mine”

Papa Francisc i-a telefonat lui preşedintelui italian, Giorgio Napolitano, ca să îi aducă la cunoştinţă că ‘a fost un exemplu’ pentru el, candidând pentru un nou mandat de şef al statului pentru a contribui la ‘unitatea’ ţării, a anunţat miercuri Sfântul Scaun, citat de AFP.

‘Domnule preşedinte, v-am telefonat ca să vă mulţumesc pentru exemplul pe care l-aţi dat. Aţi fost un exemplu pentru mine. Prin modul în care v-aţi comportat, aţi făcut să trăiască principiul fundamental al vieţii în comun, şi anume că unitatea este superioară conflictului. Sunt emoţionat de hotărârea dumneavoastră’, se afirmă în acest mesaj foarte călduros, adresat marţi de suveranul pontif.

Giorgio Napolitano, în vârstă de 87 de ani, a fost reales săptămâna trecută preşedinte al Italiei. El a acceptat să candideze din nou la solicitarea partidelor, în lipsa oricărei alternative.

Relaţiile dintre Sfântul Scaun şi Italia sunt în continuare strânse şi delicate. Papa Benedict al XVI-lea a întreţinut o relaţie călduroasă cu actualul şef al statului italian.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.