Premierul Ponta vrea „condiţii umane, la standarde europene” pentru deţinuţi

Premierul Victor Ponta s-a arătat preocupat, miercuri, 24 aprilie, de condiţiile deţinuţilor din România susţinând nevoia de investiţii pentru a le oferi acestora ”condiţii umane, la standarde europene”.

”Am vorbit despre problema retrocedărilor (…) noua lege, care a fost discutată cu reprezentanţii CEDO, va rezolva situaţia celor 3.500 de dosare aflate pe rolul Curţii . În al doilea rând, am cooperat cu Comisia Europeană şi am adoptat noi coduri – Civil şi Penal – şi suntem în curs de implementare a acestora. În al treilea rând sunt îngrijorat cu precădere de condiţiile din detenţie. Aici trebuie să facem investiţii. Cred că este o problemă care există nu doar în România. Nu suntem într-o situaţie limită, dar trebuie să facem investiţii pentru a oferi condiţii umane la standarde europene pentru condamnaţi”, a spus Ponta în plenul APCE.

Premierul Victor Ponta a susţinut, miercuri, o alocuţiune la lucrările APCE, care a fost urmată de o sesiune de întrebări adresate de membrii acestui for.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.