EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

România devine a 54-a ţară cu versiune locală a site-ului YouTube

0

România a devenit, începând de joi, cea de-a 54 ţară din lume care va avea cunoscuta platformă video YouTube disponibilă în limba naţională, ocazie cu care companiile şi agenţiile locale de publicitate se vor putea adresa publicului-ţintă prin intermediul unor modele inovatoare de reclame video.

Astfel, începând din 25 aprilie, YouTube România va permite creatorilor locali de conţinut video să fie mai uşor de descoperit, atât în România, cât şi în întreaga lume. De asemenea, companiile locale au posibilitatea de a folosi acest portal ca un mediu de promovare pentru a ajunge la publicul destinat.

În plus, programul de parteneriat YouTube în România va oferi o cale pentru toţi producătorii de conţinut, mai şi mici, de a face bani din clipurile video încărcate.

‘Numeroşi membri ai comunităţii globale YouTube deja vizionează conţinut românesc. Lansarea versiunii locale a YouTube va deschide noi oportunităţi pentru creatorii talentaţi din ţară, aceştia vor putea fi descoperiţi mai uşor, atât în România, cât şi de oriunde în lume. Astfel, utilizatorii vor avea acces mai uşor la conţinut de calitate ‘Fabricat în România’. Conţinutul digital poate să însemne de la orice, de la un videoclip muzical cu Smiley la un concert, la un filmuleţ despre cum să-ţi faci nod la cravată, ceea ce este important şi relevant pentru utilizatori’, a afirmat, joi, în cadrul conferinţei de la lansare a YouTube România, Dan Bulucea, director de ţară al Google.

Practic, muzicieni şi compozitori români (reprezentanţi ai Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Asociaţia pentru Drepturi de Autor, UCMR-ADA) şi YouTube au anunţat încheierea unui acord de licenţiere care va permite artiştilor să obţină venituri din vizualizarea clipurilor lor pe platforma video. De asemenea, casele de discuri Roton, Cat Music, HaHaHa Production, MediaPro Music, dar şi TVR, au decis să publice pe YouTube conţinut propriu.

YouTube este cea mai populară comunitate video online, care permite milioanelor de oameni să descopere, să vizioneze şi să distribuie videoclipuri originale. Compania are sediul în San Bruno, California, fiind o subsidiară a Google Inc.

Proiectul YouTube a fost pus la punct, în 2005, de către trei angajaţi ai companiei PayPal (Steve Chen, Chad Hurley şi Jawed Karim), iar brandul YouTube a fost înregistrat pe data de 14 februarie 2005. În prezent, peste 70% dintre utilizatorii actuali ai programului sunt înregistraţi în SUA. Până la ora actuală, YouTube era prezent în 53 de ţări şi în 61 de limbi.

Potrivit unui studiu recent, YouTube a devenit o sursă majoră de informaţii în ceea ce priveşte actualitatea în lume. Centrul de cercetare Pew menţionează că înregistrările cu subiecte din actualitate au fost cele mai căutate pe YouTube cinci luni din 15, între anii 2011-2012.

Google a achiziţionat YouTube în 2006, pentru 1,65 de miliarde de dolari. Grupul nu a anunţat, până în acest moment, profiturile provenite de la acest site, în pofida popularităţii sale imense.

În fiecare lună, YouTube este accesat de peste un miliard de utilizatori unici, iar în fiecare minut sunt încărcate pe site 72 de ore de conţinut video.

În timp, YouTube şi-a crescut puţin câte puţin conţinutul, de la înregistrările în mare parte realizate de amatori de la început, la programe de televiziune şi filme care pot fi văzute în integralitate, în încercarea de a atrage publicitate.

Volumul actual al traficului video de pe YouTube este echivalent cu tot traficul de pe toate canalele Internet folosite în anul 2000, iar pentru a realiza atâtea videoclipuri câte au fost descărcate pe acest site, companiile NBC, ABC şi CBS ar fi trebuit să lucreze începând din 1948 şi până în prezent, relevă statisticile realizate de-a lungul timpului.

Cea mai populară categorie de programe video încărcate rămâne ‘Muzica’, iar primul video postat pe YouTube era intitulat ‘Ne găsim în Grădina Zoologică’, la 23 aprilie 2005.

În noiembrie 2010, pe YouTube se încărcau 35 de ore de video/minut, ceea ce corespunde cu 50.400 ore/zi.

Popularitatea motorului de căutare deţinut de Google Inc. nu este valabilă doar în cazul vedetelor din show-biz (unde artistul sud-coreean PSY deţine supremaţia cu peste 1,5 miliarde vizualizări ale clipului ‘Gangnam Style’), ci şi în cel al persoanelor obişnuite.

Astfel, o tânără de 26 de ani din SUA a strâns, recent, un miliard de vizualizări cu videoclipurile sale amuzante. Jenna Marbles a devenit o adevărată vedetă pe internet. Cel mai popular videoclip al său, intitulat ‘Drunk makeup tutorial’, în care dă lecţii de machiaj în stare de ebrietate, a fost văzut de 15 milioane de ori, iar fanii ei sunt 75% adolescente de 13-17 ani.

Tot ca o curiozitate, toate videoclipurile postate pe YouTube pot fi vizionate în 1.700 de ani.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.