Samsung dă vina pe cererea mare pentru amânarea lansării modelului Galaxy S4

Grupul sud-coreean Samsung, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a anunţat joi că cererea neaşteptat de mare pentru ultimul său smartphone, Galaxy S4, este de vină pentru amânarea datei la care produsul îşi va face debutul pe piaţa din SUA, transmite AFP.

Doi importanţi operatori de telefonie mobilă din SUA, T-Mobile şi Sprint Nextel, au anunţat că au fost nevoiţi să amâne data la care vor lansa Galaxy S4, concurentul direct al iPhone, din cauza unor probleme de aprovizionare.

‘Am întâmpinat dificultăţi în creşterea livrărilor pe termen scurt din cauză că nivelul pre-comenzilor a fost mai mare decât ne aşteptam’, a declarat directorul de vânzări şi marketing de la Samsung, Lee Don-Joo.

Luna trecută, Samsung a dezvăluit la New York noul său telefon Galaxy S4. Cu un ecran mai mare decât predecesorul Galaxy S3, de 5 inci (12,7 cm), şi cu un aparat foto mai performant, Galaxy S4 va fi disponibil în versiuni compatibile cu telefonia mobilă de a treia şi a patra generaţie (3G sau 4G LTE).

Samsung nu a dezvăluit care sunt prognozele de vânzări pentru Galaxy S4, apreciind doar că ar trebui să le depăşească pe cele înregistrate de modelul precedent Galaxy S3, care în perioada cuprinsă între lansarea sa în luna mai 2012 şi luna ianuarie 2013 a înregistrat 41 milioane unităţi vândute.

Analiştii de la DRAMeXchange estimează că în primele trei luni ale acestui an, Samsung a vândut 65 milioane de telefoane smartphone, controlând o cotă de piaţă de 30%. De asemenea, în primele trei luni ale acestui an, Samsung estimează că a realizat un profit său operaţional mai mare cu 52,9% până la 8.700 miliarde woni (şase miliarde de euro) şi o cifră de afaceri de 52.000 miliarde woni.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.