EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Târgul de carte de la Torino, la care participă şi România, nu va fi un salon al recesiunii

A 26-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte de la Torino, programată în intervalul 16-20 mai, la care participă şi România, nu va fi un târg al recesiunii, au asigurat preşedintele manifestării, Rolando Picchioni, şi directorul Ernesto Ferrero, informează La Repubblica.

Criza economică nu se va vedea la Lingotto /complexul expoziţional ”Lingotto Fiere”/”, au declarat marţi, la unison, Picchioni şi Ferrero, în faţa presei reunite la Teatro Regio din Torino.

Prelegerea de deschidere, la 16 mai, îi va reveni lui Mario Draghi, preşedintele BCE, apreciat de comunicatele de presă ale Salonului drept „arbitrul unei partide de o excepţională delicateţe şi complexitate”.

Articulat pe tema creativităţii şi culturii proiectului, Salonul cărţii de la Torino, ediţia 2013, se anunţă, aşa cum a afirmat Ferrero, „plin de viaţă şi somptuos, proactiv şi interactiv”.

Manifestarea a înregistrat participarea a 34 de expozanţi şi s-au extins graniţele internaţionale. Ţara invitată de onoare va fi Chile, dar fără prezenţa unor scriitori ca Isabel Allende, Marcela Serrano şi Antonio Skarmeta.

Printre ţările participante se numără Albania, Arabia Saudită, Finlanda, Guineea, Lituania, Peru şi România.

Aşa cum s-a întâmplat în cazul unor ediţii din trecut, participarea unor politicieni pare să fie din nou la modă. Marii absenţi din raţiuni de stat vor fi Giorgio Napolitano, şeful statului, şi Laura Boldrini, preşedinta Camerei Deputaţilor. În schimb personalităţile politice care vor fi prezente sunt Giuliano Amato, Emilio Colombo, Romano Prodi, Matteo Renzi şi Walter Veltroni.

La Repubblica aminteşte că cele mai recente date cu privire la lectură în Italia, date publicităţii de Asociaţia Italiană a Editorilor, sunt sumbre: doar 46% din populaţie citeşte cărţi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata