Victor Ponta: Trebuie să reduc numărul OUG; executivul nu intenţionează să mai utilizeze angajarea răspunderii

Premierul Victor Ponta a dat asigurări miercuri, la Strasbourg, că Executivul nu intenţionează să mai utilizeze angajarea răspunderii, după ce a apelat la acest procedeu pentru legea retrocedărilor, arătând că îşi propune să reducă şi numărul ordonanţelor de urgenţă emise.

”Potrivit Constituţiei României există două situaţii în care guvernul poate utiliza o procedură mai rapidă: una este angajarea răspunderii. Aceasta a fost folosită de 16 ori în doi ani de executivul precedent. Aţi menţionat foarte corect că am criticat mult acest aspect. Într-un an am utilizat o singură dată angajarea răspunderii şi doar pentru o lege specială care viza restituirea proprietăţilor, pentru că am considerat că nu e responsabilitatea acestui guvern ci a statului român”, a precizat Victor Ponta răspunzând unei întrebări în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, amintind, în acelaşi timp, că şi-a cerut scuze în numele statului, oamenilor care au avut de suferit de pe urma regimului comunist.

El a adăugat că o altă prevedere constituţională oferă guvernului dreptul să emită ordonanţe de urgenţă.

”Pot să vă spun că media ultimilor 10 ani a fost de aproximativ 200 de OUG/an. Guvernul meu a emis, până în aprilie, 24 de OUG. Deci, în primul an va fi în jumătate. Desigur, trebuie să-mi propun să avem chiar şi mai puţine ordonanţe de urgenţă”, a afirmat Ponta.

Premierul Victor Ponta a susţinut, miercuri, o alocuţiune la lucrările APCE, care a fost urmată de o sesiune de întrebări adresate de membrii acestui for.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.