Bacău: Angela Gheorghiu şi Dan Grigore deschid, printr-un recital, „Gala Star”, maniferstare culturală unică în România

Teatrul Municipal ”Bacovia” organizează şi va găzdui, începând de vineri seară, cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional ,,Gala Star”, competiţie de artă dramatică unică în România, deschisă actorilor ce au pregătite spectacole de tip ,,one man show” ori ,,one woman show”.

Directorul Teatrului Municipal ”Bacovia”, Adrian Găzdaru, a declarat că evenimentul ”a demonstrat că se poate pune semnul egal între spectacol şi actor, marcând individualităţi artistice, scoţând la rampă personalităţi actoriceşti care îşi conjugă talentul şi mijloacele, prezentând recitaluri purtătoare de emoţie, haz, dramatism, magie scenică, la fel ca şi producţiile cu multiple personaje, pirtotehnie ori ample manevre tehnice, de multe ori poate chiar mai pline de energie decât aşa zisele spectacole grele”.

”În plus este o invitaţie lansată tuturor actorilor din România şi din lume de a profita, fără reţinere, de capitalul de încredere pe care îl oferă un atare festival. Căci nimic nu poate hrăni mai eficient şi mai puternic încrederea unui actor în el însuşi decât această uriaşă provocare de a se afla singur în faţa publicului şi de a-şi confrunta, astfel, măsura prestaţiei sale la aplauze. Este, aşadar o invitaţie la curaj, trăsătură ce se cuvine redobândită cât mai repede de către artistul de orice fel”, a mai precizatdirectorul Teatrului Municipal ”Bacovia”.

În concurs vor intra, în acest an, zece recitaluri a căror valoare va fi apreciată de un juriu al cărui preşedinte de onoare va fi scriitorul spaniol Fernando Arrabal.

Cea mai bună reprezentaţie teatrală va fi recompensată cu Marele Premiu şi Trofeul ”Gala Star”, numele câştigătorului urmând a fi înscris, conform tradiţiei, pe o nouă stea de pe ”Walk of Fame” amplasat în faţa teatrului Bacovia.

Juriul va oferi, de asemenea, ”Premiul pentru cel mai bun one-man-show”, precum şi ”Premiul pentru cel mai bun one-woman-show”.

Fiecare seară va fi încheiată de câte un recital extraordinar susţinut de o personalitate artistică de renume, seria acestora inaugurându-se prin concertul susţinut de soprana Angela Gheorghiu, acompaniată la pian de maestrul Dan Grigore.

Cunoscuta artistă va primi la finele recitalului titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Bacău.

Pe data de 30 aprilie 2013, la ora 10,30, va avea loc, la Teatrul municipal ”Bacovia”, un colocviu dedicat marelui dramaturg spaniol Fernando Arrabal, în prezenţa acestuia.

Vernisajul unei expoziţii cuprinzând afişe ale spectacolelor de teatru prezente, de-a lungul anilor, în cadrul Festivalului ”Gala Star”, precum şi de fotografii din cursul reprezentaţiilor prezentate în cele şapte ediţii anterioare vor completa suita de acţiuni din programul acestei manifestări.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.