EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Băsescu i-a vorbit lui Rompuy despre succesul României în restabilirea echilibrelor macroeconomice

0

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat în discuţiile avute joi cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, faptul că România a avut succes în restabilirea echilibrelor macroeconomice, fiind printre primele ţări care reuşesc să iasă din procedura de deficit excesiv.

„Am ţinut să subliniez în discuţiile cu domnul preşedinte succesul pe care l-a avut România în restabilirea echilibrelor macroeconomice. Am menţionat, bazat şi pe comunicările Eurostat din ultimele două zile, cu privire la deficit, căci practic România îndeplineşte criteriile de ieşire din procedura de deficit excesiv”, a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută la finalul convorbirilor oficiale cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

El a arătat că România este una dintre primele ţări care reuşesc să iasă din deficit excesiv, dintre cele aproximativ 20 de state care se află în această procedură.

„A fost rezultatul unor măsuri dificile, extrem de dificile, pe care eu şi Guvernul Boc ni le-am asumat în mai 2010 şi pe care le-au suportat românii. Dar le spun românilor astăzi că pot fi mândri că România a revenit din punctul de vedere al credibilităţii acolo unde îi este locul, adică printre statele care cheltuiesc rezonabil şi nu au nevoie să stea cu mâna întinsă nicăieri pentru a-şi plăti pensiile şi salariile”, a completat Băsescu.

Preşedintele Herman Van Rompuy se află joi într-o vizită de lucru în România, urmând ca după convorbirile avute cu preşedintele Traian Băsescu să aibă o întrevedere şi cu premierul Victor Ponta.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.