BNR va pune în circulaţie, în scop numismatic, o monedă dedicată lui Nicolae Grigorescu

Banca Naţională a României (BNR) va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 29 aprilie 2013, o monedă din argint dedicată aniversării a 175 de ani de la naşterea lui Nicolae Grigorescu.

 Valoare nominală a monedei zimţate este de 10 lei, are formă rotundă, diametrul de 37 mm şi greutatea de 31,103 grame.

Aversul redă o compoziţie grafică sugerând o paletă de pictură, care prezintă imaginea Muzeului Memorial ‘Nicolae Grigorescu’ din Câmpina; valoarea nominală ’10 LEI’, stema României, inscripţia ‘ROMANIA’ şi anul de emisiune ‘2013’.

Reversul monedei prezintă portretul şi semnătura pictorului Nicolae Grigorescu; inscripţia ‘NICOLAE GRIGORESCU’ şi anii între care a trăit artistul ‘1838-1907’.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 360 de lei/buc. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.