China doreşte să importe mai multe produse din Franţa

China este pregătită să importe mai multe produse franceze, în contextul în care schimburile sale comerciale cu Franţa sunt considerabil excedentare, a dat asigurări, vineri, şeful guvernului chinez, Li Keqiang, care a avut convorbiri cu preşedintele francez, François Hollande, la Beijing, transmite AFP.

‘China nu vizează excedentul comercial. Ea vrea să importe mai multe produse franceze’, a declarat premierul chinez, potrivit delegaţiei franceze.

Dezvoltarea rapidă a Chinei este ‘o oportunitate considerabilă’, susceptibilă de a ‘trage creşterea mondială’ în sus, i-a răspuns François Hollande.

Preşedintele Hollande şi Li Keqiang au abordat, de asemenea, ‘dialogul economic şi financiar la nivel înalt’ la care vor participa, în viitor, ministrul francez de finanţe şi omologul său chinez, potrivit unei surse franceze.

Şeful statului francez pledase joi, în prima zi a vizitei sale de 37 de ore la Beijing şi Shanghai, pentru o ‘reechilibrare’ a schimburilor comerciale, abordând totodată cu prudenţă problema drepturilor omului, potrivit sursei citate.

Înainte de întrevederea cu Li Keqiang, François Hollande a efectuat o vizită privată în Oraşul Interzis, împreună cu Valérie Trierweiler şi mai mulţi miniştri din delegaţie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.