EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

CRP respinge presiunile sindicale asupra deciziilor manageriale din instituţiile publice sau private de presă

0

Clubul Român de Presă respinge presiunile de orice natură asupra activităţii instituţiilor publice sau private de presă şi consideră că independenţa acestora implică inclusiv independenţa actului de decizie managerială în domeniul administrării activităţii specifice, se arată într-un comunicat transmis joi de CRP.

Clubul Român de Presă consideră drept „abuzive presiunile sindicale exterioare asupra unei decizii manageriale privind raporturile de muncă din interiorul unei instituţii de presă, Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), făcute sub aparenţa „apărării libertăţii de exprimare”.

„Respectarea şi aplicarea procedurilor interne în materie de organizare a muncii şi evaluarea activităţii unui salariat al unei societăţi de presă, inclusiv din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, sunt de competenţa exclusivă a directorului general şi nu pot fi cenzurate sub aparenţa „apărării libertăţii de exprimare”, aşa cum se încearcă de câteva organizaţii sindicale, indiferent de calităţile pe care un angajat din domeniul administrativ susţine că le are”, se precizează în comunicatul CRP.

Clubul Român de Presă arată că va transmite comisiilor de specialitate ale Parlamentului şi primului-ministru această luare de poziţie, pe cale instituţională.

Comunicatul CRP vine în contextul în care conducerea SRR a decis recent întreruperea contractului de muncă a unui lider sindical din instituţie, acţiune care a atras proteste din partea unor organizaţii de apărare a libertăţii de exprimare şi a unor sindicate din mass-media.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.