DNA: Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, reţinut pentru luare de mită

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a fost reţinut joi seară, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, pentru luare de mită, urmând a fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie postat pe site-ul instituţiei.

 Edilul a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mita. El a fost audiat timp de mai multe ore la sediul DNA.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori a rezultat că, la începutul anului, primăria a încredinţat unei firme un contract de prestări de servicii, în valoare de 200.000 de euro, având ca obiect lucrări de amenajare a unor spaţii publice din municipiul Râmnicu Vâlcea.

În luna ianuarie, Frâncu i-a pretins unui denunţător, administratorul firmei căreia îi fusese încredinţat contractul de prestări servicii în valoare de 200.000 de euro, 10% din această sumă.

„După finalizarea lucrărilor menţionate în contractul de prestări servicii şi plata unei prime tranşe din banii datoraţi de primărie, la data de 22 aprilie Emilian Frâncu i-a pretins aceluiaşi denunţător să îi remită, printr-un intermediar, suma de 50.000 lei pentru ca, în schimb, să semneze documentele care condiţionau efectuarea plăţii celei de-a doua tranşe către firma acestuia, în contul prestării de servicii al căror beneficiar era Primăria Râmnicu Vâlcea”, susţin procurorii.

DNA precizează că inculpatul i-a mai solicitat aceluiaşi denunţător să achite şi suma de 40.000 de lei, disimulată într-un contract de sponsorizare, după plata ultimei tranşe pentru prestarea serviciilor de către firma lui.

„Joi, 25 aprilie, conform înţelegerii anterioare, denunţătorul i-a remis inculpatului Frâncu, prin intermediar, suma de 50.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, mai susţine comunicatul DNA.

DNA precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!