Funeraliile „Doamnei de Fier” i-au costat pe contribuabili circa 3,6 milioane lire sterline

Funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher, care a decedat la 8 aprilie la vârsta de 87 de ani, i-au costat pe contribuabilii britanici circa 3,6 milioane de lire sterline (4,3 milioane de euro), a estimat joi Downing Street, în condiţiile în care amploarea ceremoniei funerare de la 17 aprilie a generat o polemică în Marea Britanie, relatează AFP.

Un purtător de cuvânt al premierului David Cameron a precizat că este vorba de o estimare provizorie, dar costul final va fi probabil la acest nivel.

Downing Street a mai precizat că familia fostului premier a suportat cheltuielile legate de pompele funebre şi de flori.

Mobilizarea forţelor de securitate suplimentare a costat statul circa 1,1 milioane de lire, iar ceremonia de la catedrala St.Paul şi reuniunea care a urmat, inclusiv tipărirea şi trimiterea invitaţiilor, au costat circa 500.000 de lire.

Circa 2300 de invitaţi au participat şi 4000 de poliţişti au fost mobilizaţi la ‘funeraliile ceremoniale cu onoruri militare’ ale Doamnei de Fier, care nu au fost totuşi funeralii naţionale cum au fost organizate la decesul amiralului Nelson sau al lui Winston Churchill.

Înainte de eveniment, presa britanică estima ‘nota de plată’ la circa 10 milioane de lire.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.