Gelu Ştefan Diaconu, numit preşedinte al ANAF

Gelu Ştefan Diaconu a fost numit în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în baza unei decizii semnate de premierul Victor Ponta şi publicată joi în Monitorul Oficial.

Totodată, a fost publicată decizia prin care Gelu Ştefan Diaconu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei, precum şi decizia în baza căreia Şerban Pop a fost eliberat din funcţia de preşedinte al ANAF.

Premierul Victor Ponta a anunţat, la Palatul Parlamentului, că joi îl va numi pe Gelu Ştefan Diaconu la şefia ANAF.

El a spus că s-a interesat la instituţiile statului pe tema eventualelor probleme cu justiţia pe care le-ar fi avut Diaconu şi a aflat că dosarul care i s-a deschis la un moment dat a fost închis cu rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale.

Ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, i-a înaintat luni premierului Victor Ponta propunerea numirii în fruntea ANAF a lui Gelu Ştefan Diaconu, în locul lui Şerban Pop. În perioada 2005-2009, Diaconu a ocupat funcţia de vicepreşedinte al ANAF, fiind şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.