Ion Iliescu: Articolul 1 din Constituţie – intangibil

Articolul 1 din Constituţie se numără printre articolele care sunt intangibile, a declarat joi fostul preşedinte Ion Iliescu.

 „Constituţia menţionează articole care sunt intangibile. Printre ele, articolul 1”, a subliniat preşedintele de onoare al PSD, la Fundaţia Titulescu.

Preşedintele Asociaţiei ‘Pro Democraţia’, Cristian Pîrvulescu, a declarat miercuri, la Târgu Mureş, cu ocazia dezbaterilor pe tema revizuirii Constituţiei, că, în perspectiva unui nou tratat european, România ar putea fi nevoită să modifice articolul 1.

‘Există şi propuneri pentru o nouă Constituţie, o nouă Constituţie care să ţină cont şi de noul cadru european. În măsura în care un nou tratat european urmează să fie realizat în perspectiva câtorva ani, probabil după alegerile europene din 2014, s-ar putea să fim nevoiţi să modificăm art.1. Altfel spus, să oferim mai clar elementele de suveranitate Bruxelles-ului, pentru că în momentul de faţă există doar un articol foarte vag în Constituţie, în ceea ce priveşte relaţiile noastre cu Uniunea Europeană. Doamna Merkel explica în ultimele zile că pentru ieşirea din criză este nevoie de o cedare clară de suveranitate. Or, asta va presupune, nu numai în cazul nostru, al Franţei şi al altor state, modificarea acelor articole care sunt protejate de articolele speciale privind limitarea modificării constituţionale’, a afirmat Cristian Pîrvulescu, la finalul Forumului Constituţional de la Târgu Mureş.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.