Liviu Dragnea: Finalizarea pistei aeroportului clujean se joacă cu demisiile pe masă

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, spune că noua pistă a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca trebuie finalizată până la mijlocul lunii octombrie, declarând că acest lucru se joacă ‘cu demisiile pe masă’ a celor responsabili.

El a spus că până acum n-a existat o coordonare prea bună între părţile implicate în construirea noii piste.

‘Am fost dimineaţă la aeroport, pentru că în buna tradiţie românească, pe platforma aeroportului erau mai multe structuri care lucrau şi era nevoie de o coordonare în timp pentru ca până la jumătatea lunii octombrie noua pistă a aeroportului să fie operaţională, pentru ca să nu existe niciun risc ca vreun operator important aeronautic să plece din Aeroportul Cluj. Am rugat-o pe doamna ministru Lucia Varga să vină împreună cu cei din conducerea Companiei Apele Române, am vorbit la Ministerul Transporturilor, a fost cu noi directorul de la ROMATSA, directorul de la Autoritatea Aeronautică Civilă, pentru că acolo se realizează un proiect de deviere a Someşului şi de deviere a unui mic pârâu. (…) Am pus împreună toate instituţiile implicate să vedem care este cea mai bună modalitate să se coordoneze între ele, în aşa fel încât la 15 octombrie să inaugurăm pista. Pentru devierea Someşului, în prima etapă s-au identificat sursele de finanţare, constructorul şi-a luat angajamentul că va duce lucrurile la capăt, noi ne-am luat angajamentul că le asigurăm finanţarea. Am stabilit o coordonare şi pe cineva care urmăreşte săptămânal ce se întâmplă acolo. Azi am discutat că jucăm cu demisiile pe masă, nu din partea mea, ci din partea lor’, a subliniat Liviu Dragnea.

El a mai spus că după prima etapă va urma imediat a doua etapă, de construire a restului pistei, până la 3.500 de metri.

‘Prima etapă este cea de 2.100 de metri, pe care trebuie s-o finalizăm până la 15 octombrie, pentru etapa următoare, discuţia este să se finalizeze şi canalul care va fi realizat pentru devierea Someşului, şi continuarea pistei în următorul an, maxim doi ani de zile. Există finanţare, bani europeni, şi pentru această lucrare’, a menţionat Liviu Dragnea.

Pe 16 iunie 2011, CJ Cluj anunţa că prima parte, de 2.100 de metri, a viitoarei piste de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca ar urma să fie construită de o asociere de trei firme, contra sumei de 137 de milioane de lei, în urma organizării licitaţiei.

Costul total al pistei de 3.500 de metri ar urma să se ridice la 78 de milioane de euro.

Pe 8 septembrie 2011 s-a dat startul lucrărilor de execuţie a noii piste a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, lucrări care trebuiau încheiate în termen de şase luni.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.