Radiodifuziunea Română va primi decoraţia „Nihil Sine Deo” din partea Casei Regale a României

Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) îi va fi conferită, în data de 12 mai, înalta decoraţie „Nihil Sine Deo”, în cadrul unei ceremonii oficiale, la Palatul Elisabeta, în prezenţa membrilor Casei Regale a României.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Comunicare al SRR, decoraţia va fi înmânată preşedintelui director general al SRR, Ovidiu Miculescu.

În an aniversar, Radioul Public primeşte înalta distincţie al cărei nume conţine chiar motto-ul familiei regale, pentru serviciile aduse publicului românesc aflat în lumea întreagă, pentru probitatea, patriotismul şi profesionalismul demonstrate în cei 85 de ani de emisie.

Citeste si:  Senatul a adoptat proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea SRR şi SRTV

Instituită în 2009 prin ordinul Regelui Mihai I şi limitată la un număr de 200 membri, Decoraţia regală „Nihil Sine Deo” se acordă pentru performanţele de nivel înalt care îmbogăţesc prezentul românesc din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar.

Istoria radioului public a început în octombrie 1926, când Regele Ferdinand I îşi exprima, de la Castelul Peleş, acordul scris pentru înfiinţarea Societăţii de Distribuţie Radio Telefonică din România, la doar şase ani distanţă de primele posturi care au emis din Marea Britanie şi din Franţa.

Citeste si:  Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al SRR, declarat incompatibil

Prima emisiune avea să pornească în eter la 1 noiembrie 1928, graţie eforturilor unor oameni de cultură excepţionali şi a unor ingineri pasionaţi de tehnica transmiterii pe unde hertziene, moment în care, pentru fiecare român, aparatul de radio devine un membru al familiei.

Generaţii s-au succedat purtând în memoria afectivă sunetele – emblema ale Radioului, muzica şi teatrul radiofonic, discursurile marilor personalităţi, conferinţele iluştrilor savanţi.

Românii de pretutindeni au aflat veştile din ţară şi au rămas aproape de familiile lor, prin intermediul radioului public, cu mult înainte de apariţia internetului, Radio România Internaţional difuzând emisiuni în peste 17 limbi pentru a face ţara noastră cunoscută în lumea întreagă.

Citeste si:  Ovidiu Miculescu, validat în funcţia de preşedinte-director general al SRR de Comisiile de cultură din Parlament

Mărturie stau miile de kilometri de bandă magnetică pe care s-au înregistrat emisiunile realizate în Casa Radio, patrimoniu cu o valoare uriaşă, aflat în curs de digitalizare.

Radio România continuă să fie lider naţional în audienţe, cu decenţă, obiectivitate, echidistanţă şi profesionalism, echipa Radio România bucurându-se de încrederea şi atenţia a peste 5 milioane de ascultători zilnic, mizând permanent pe credibilitate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close