EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

Steagul României a fost pus peste harta Bulgariei la o dezbatere a postului BBC

0

În timpul unei dezbateri despre imigraţie desfăşurată la emisiunea Daily Politics a postului BBC, steagul României a fost pus pe harta Bulgariei şi cel al Bulgariei pe harta României, scrie joi portalul bulgar novinite.com.

La emisiunea în timpul căreia s-a produs stânjenitoarea gafă participau politicieni britanici care vorbeau despre riscul creşterii numărului de imigranţi proveniţi din aceste ţări, după ce accesul lor pe piaţa muncii din Marea Britanie se va liberaliza, din 1 ianuarie 2014.

Dezbaterea respectivă fost postată pe Youtube şi a stârnit furia internauţilor est-europeni.

‘Am renunţat să mai privesc atunci când am văzut că nici măcar nu ştiu care sunt drapelele noastre. Vă rugăm, britanicilor, nu vă faceţi singuri de râs.Îmi place de voi… dar asta este pur şi simplu jignitor’, a scris un bulgar pe Youtube. ‘Vi se pare normal? Chiar nu înţeleg cum cineva îndrăzneşte să vorbească despre economie şi să exprime opinii de încredere când nu cunoaşte nici drapelele naţionale. Ruşine Europa de Vest… Întoarce-te în şcoala elementară’, este mesajul postat de un alt bulgar.

Sondaje comandate recent de BBC în România şi Bulgaria arată că este puţin probabil ca teritoriul britanic să fie luat cu asalt de imigranţi din cele două ţări după 1 ianuarie 2014, contrazicând astfel tabloidele şi politicienii din Marea Britanie, care se tem că această ţară se va confrunta cu un aflux masiv de imigranţi români şi bulgari, ceea ce ar ‘pune presiune’ pe sistemele locativ şi medical, pe infrastructură şi şcoli. ‘Spaima de emigranţi’ este determinată mai ales de percepţia că persoanele provenite din Europa de Est vor profita de sistemul britanic de asistenţă socială.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.