Băsescu a promulgat Legea care modifică şi completează statutul judecătorilor şi procurorilor

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat vineri, 26 aprilie, Legea care aprobă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului ce aduce modificări statutului judecătorilor şi procurorilor.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, precum şi pentru prorogarea termenului prevăzut la articolul III din titlul XVI al Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniul proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente.

Citeste si:  FMI: Preşedintele Băsescu va lua măsuri pentru rezolvarea problemei votului accidental din Parlament

Băsescu a promulgat respectivul act normativ, după ce în luna decembrie a anului trecut a trimis Parlamentului cerere de reexaminare, cerând ca toţi membrii Consiliului Superior al Magistraturii să aibă acelaşi statut. Pe 8 aprilie, însă, senatorii şi-au menţinut decizia ca reprezentanţii societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să nu aibă calitatea de demnitar.

În luna decembrie a anului trecut, preşedintele Traian Băsescu a transmis Parlamentului o cerere de reexaminare a legii privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului care modifică şi completează statutul judecătorilor şi procurorilor, subliniind faptul că statutul de demnitar nu derivă din calitatea de judecător sau procuror, motiv pentru care se impune ca toţi membrii Consiliului Superior al Magistraturii să aibă acelaşi statut.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata