EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Băsescu: Mi-am făcut datoria ca preşedinte chiar dacă m-au durut şi înjurăturile şi fluierăturile

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că are sentimentul că şi-a făcut datoria în privinţa măsurilor de redresare economică, chiar dacă l-au durut „înjurăturile şi fluierăturile”, iar despre acordul cu premierul Victor Ponta spune că acesta funcţionează „în conformitate cu cele ce au semnat amândoi”.

„Eu am sentimentul că mi-am făcut datoria ca preşedinte şi chiar dacă m-au durut şi înjurăturile şi fluierăturile sunt liniştit. România este din nou capabilă să îşi reia creşterea economică durabilă. (…) Ne-am obişnuit tot timpul să spunem că suntem ultimii, iar eu vă asigur că sunt foarte multe zone în care suntem departe de a fi ultimii. Luaţi şi creşterea PIB pe cap de locuitor. Veţi constata că avem una din cele mai rapide creşteri. Deci, am intrat într-un proces de recuperare a decalajului dintre noi şi vechii membri ai UE. Serios vă spun, puteţi fi mândri de România!”, a afirmat Băsescu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, în care a vorbit despre soluţiile de redresare economică asumate în 2010.

Întrebat dacă de acum înainte responsabilitatea aparţine exclusiv Guvernului, fără ca el să se mai implice, preşedintele a spus că aceasta a aparţinut întotdeauna Executivului.

„Întotdeauna a aparţinut Guvernului, şi până acum, şi în 2010 a fost tot responsabilitatea Guvernului, cum a fost şi în 2008, tot a Guvernului, numai că au fost Guverne cu care am putut să fac un parteneriat şi pe problematica economică, dându-le toată experienţa pe care am acumulat-o în cele cinci cabinete în care am fost ministru, ca primar general, ca preşedinte, şi cabinete cu care nu s-a putut lucra. Dacă cineva mă întreabă, cu siguranţă am foarte multe idei şi sugestii cum să facem creştere economică”, a răspuns şeful statului.

Cât priveşte modul de colaborare cu premierul Ponta, Băsescu a spus că acesta este „în conformitate cu cele ce au semnat amândoi”.

„Colaborez foarte bine în limitele acordului de cooperare instituţională care nu au problematică economică”, a mai afirmat preşedintele Băsescu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Tomica spune

    Pai eu as zice ca din contra. Flueraturile si injuraturile la care se refera sunt dovada ca nu prea si-a facut datoria. Supremul judecator este totusi electoratul, cel putin intr-un regim democratic dupa cum pretinde ca este cel pastorit de el. Distractia, daca ii putem spune astfel, este ca se lauda tocmai cu ceea ce s-a facut impotriva lui, adica de guvernarea Ponta care i-a fost impusa de cei cativa curajosi care l-au infruntat in frig, zapada si zloata. Oare in cat timp si cu ce eforturi vom reusi sa refacem ce a stricat?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata