EUR
4,84 RON
(+0.1%)
USD
4,31 RON
(+0.33%)
GBP
5,42 RON
(+0.27%)
CHF
4,48 RON
(+0.52%)
BGN
2,47 RON
(+0.11%)
BYN
1,80 RON
(+0.31%)
CAD
3,19 RON
(+0.42%)
RSD
0,04 RON
(+0.09%)
AUD
2,98 RON
(-0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.65%)
CZK
0,18 RON
(-0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.74%)

Băsescu: Un nou acord cu FMI-necesar pentru a accelera procesul de convergenţă care să ne permită intrarea în zona Euro

Preşedintele Traian Băsescu consideră extrem de importantă finalizarea actualului acord cu Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, adăugând că unul nou este necesar pentru procesul de convergenţă care să permită intrarea ţării noastre în zona Euro.

„Finalizarea actualului acord cu Uniunea Europeana, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială mi se pare, de asemenea, extrem de importantă pentru consolidarea credibilităţii României, ca stat care nu mai este dispus să revină la împrumuturi pentru asigurarea salariilor şi a pensiilor”, a spus, vineri, preşedintele, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Potrivit lui Băsescu, soluţia corectă ar fi o politică de utilizare a cheltuielilor bugetare, în primul rând, în scopul dezvoltării ţării.

„În ceea ce priveşte creşterea economică afirm fără reţineri că România are toate condiţiile să aibă o creştere economică de peste două procente anul acesta. Fără să mă bazez neapărat pe recolta care se prefigurează a fi bună în agricultură, dar avem foarte mulţi bani la dispoziţie de la Uniunea Europeană. Avem posibilitatea să creăm locuri de muncă, avem posibilitatea să ne micşorăm deficitele prin creşterea numărului de lucrări făcute pe bani europeni şi, implicit, prin colectarea taxelor pe forţa de muncă, ca rezultat al derulării proiectelor cu bani europeni”, a adăugat preşedintele.

El a subliniat că o dezvoltare durabilă a ţării trebuie să aibă în vedere şi „necesitatea de a avea un nou acord cu Uniunea Europeană şi cu Fondul, nu pentru bani, ci pentru a accelera procesul de convergenţă care să permită intrarea României în zona Euro”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata