EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Gruparea cămătarilor din Sibiu, în arest şi în următoarele 60 de zile

0

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus, vineri seara, 26 aprilie, menţinerea măsurii arestării preventive, pentru 60 de zile, a 12 inculpaţi trimişi în judecată în dosarul ”Gruparea Cămătarilor din Sibiu” despre care anchetatorii susţin că au creat un prejudiciu părţilor vătămate de peste un milion de euro.

După ce joi, prin rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Alba Iulia au fost trimişi în judecată 14 inculpaţi, dintre care 12 în stare de arest preventiv, Curtea de Apel a verificat din oficiu legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive.

Cei 12 inculpaţi, printre care se află şi notarul Mărginean Răzvan Emilian, vor fi judecaţi în stare de arest preventiv, iar instanţa va verifica periodic, în cursul judecăţii, legalitatea şi temeinicia măsurii, dar nu mai târziu de 60 de zile. Şapte dintre inculpaţi, printre care şi notarul, au fost arestaţi în noiembrie, iar cinci, în martie.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, competenţa soluţionării revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a menţionat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Inculpaţii sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire, sprijinire sau aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj, fals intelectual, cămătărie şi spălare de bani şi, potrivit procurorilor ar fi creat un prejudiciu părţilor vătămate de peste un milion de euro.

Primul termen de judecată în acest dosar este stabilit pentru data de 23 mai, la instanţa din Alba Iulia.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.