Primarul din Râmnicu Vâlcea, arestat pentru 29 de zile

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis vineri arestarea pentru 29 de zile a primarul din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, acuzat de procurorii DNA de luare de mită. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

 Edilul a fost reţinut joi de procurori, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită de la administratorul unei firme, arhitectul bucureştean Sorin Dragoş Popescu.

Potrivit DNA, la începutul anului, Primăria din Râmnicu Vâlcea a încredinţat unei firme un contract de prestări de servicii, în valoare de 200.000 de euro, având ca obiect lucrări de amenajare a unor spaţii publice din oraş.

În luna ianuarie, Frâncu i-a pretins administratorului firmei căreia îi fusese încredinţat contractul 10% din valoarea lucrărilor.

„După finalizarea lucrărilor menţionate în contractul de prestări servicii şi plata unei prime tranşe din banii datoraţi de primărie, la data de 22 aprilie, Emilian Frâncu i-a pretins aceluiaşi denunţător să îi remită, printr-un intermediar, suma de 50.000 lei pentru ca, în schimb, să semneze documentele care condiţionau efectuarea plăţii celei de-a doua tranşe către firma acestuia, în contul prestării de servicii al căror beneficiar era Primăria Râmnicu Vâlcea”, susţin procurorii.

Joi, 25 aprilie, conform înţelegerii anterioare, administratorul i-a dat primarului, prin intermediar, suma de 50.000 lei, moment în care au intervenit procurorii DNA şi l-au reţinut pe Emilian Frâncu.

Acesta a fost adus la sediul DNA din Bucureşti şi audiat mai multe ore, după care anchetatorii au solicitat instanţei arestarea lui pentru 29 de zile.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.