EUR
4,84 RON
(-0.03%)
USD
4,27 RON
(+0.44%)
GBP
5,38 RON
(+0.49%)
CHF
4,53 RON
(+0.42%)
BGN
2,47 RON
(+0.15%)
BYN
1,76 RON
(+0.22%)
CAD
3,15 RON
(+0.15%)
RSD
0,04 RON
(-0.12%)
AUD
2,97 RON
(+0.12%)
JPY
0,04 RON
(+0.78%)
CZK
0,18 RON
(-0.14%)
INR
0,06 RON
(+0.39%)

Vicepremierul Dragnea susţine angajarea răspunderii pe legea regionalizării, ca singura posibilă

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării, a declarat vineri, 26 aprilie, la Oradea, că singura procedură posibilă pentru a putea adopta, până la finele anului 2013, legea regionalizării o reprezintă angajarea răspunderii guvernului.

‘Noi sperăm să modificăm Constituţia pe la sfârşitul lunii septembrie-început de octombrie prin referendum. Dacă referendumul se va desfăşura în octombrie, pentru a finaliza procesul până la 31 decembrie 2013, singura procedură posibilă pentru a putea adopta legea regionalizării o reprezintă angajarea răspunderii guvernului. Cred că dacă am intra pe proceduri normale de dezbatere parlamentară, s-ar putea să depăşim termenul de 31 decembrie 2013, iar unul din obiectivele importante ca procesul să fie finalizat înainte de începerea noului exerciţiu financiar să-l pierdem. Asta a fost motivaţia argumentată, pe care o menţin’, a declarat ministrul Liviu Dragnea.

În acest scop, vicepremierul a precizat că au început întâlnirile cu autorităţile locale, urmează întâlniri cu parlamentarii din Comisia de administraţie publică, cu Comisia de buget-finanţe pe descentralizare, deoarece se intenţionează să iasă proiectul de lege al descentralizării pentru actualele structuri administrative până la modificarea Constituţiei prin referendum. După ce se va modifica Constituţia, a explicat el, urmează să se detalieze cadrul instituţional şi actele normative pentru viitoarele instituţii regionale. Astfel de la 1 ianuarie 2014, un an sau doi să fie o perioadă de tranziţie, în care structurile regionale să capete substanţă, atribuţii, competenţe, şi în paralel, un proces de acreditare pentru regiuni pentru ca, undeva, în 2016, fiecare regiune să poată să gestioneze o autoritate de management proprie şi un program operaţional propriu.

Vicepremierul a mai precizat că, deşi nu par atât de vizibile, ‘zi de zi pe posturile de televiziune’, dezbaterile pentru legea regionalizării sunt în plină desfăşurare, având loc în fiecare săptămână dezbateri regionale, discuţii la televiziuni, întâlniri între grupul de lucru academic cu reprezentanţii autorităţilor locale, cu grupurile parlamentare, cu experţi străini şi cu ONG-uri.

‘Deci dezbaterile sunt în plină desfăşurare şi vor continua în perioada următoare, probabil într-un ritm mai alert’, a adăugat ministrul.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata