Alte „persoane care prezintă interes” în ancheta asupra atentatului de la Boston

Autorităţile americane anchetează asupra posibilei implicări a altor ‘persoane care prezintă interes’ în dublul atentat de la maratonul de la Boston, a afirmat duminică preşedintele Comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor, Mike Rogers, citat de AFP.

‘Există în Statele Unite şi alte persoane care prezintă interes şi cărora FBI ar dori să stea de vorbă’, a declarat congresmanul republican la postul de televiziune ABC. El a refuzat să precizeze câte persoane ar putea prezenta interes pentru anchetatori.

Autorităţile judiciare au identificat doi fraţi, Tamerlan şi Djohar Ţarnaev, ca fiind presupuşii autori ai dublului atentat care a provocat, la 15 aprilie, moartea trei persoane şi rănirea a peste 260, în apropierea liniei de sosire a maratonului de la Boston.

Citeste si:  Ruşii, mai fericiţi ca niciodată, în pofida crizei legate de Ucraina

Tamerlan, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis de poliţişti, la 18 aprilie, într-o operaţiune de mare amploare. Fratele său, în vârstă de 19 ani, este deţinut în centrul medical al unei închisori federale, unde a fost transferat vineri de la un spital din Boston în care fusese internat după arestarea sa.

Declaraţia lui Mike Rogers intervine în contextul în care, potrivit CNN, autorităţile ruse au pus-o sub ascultare telefonică pe mama fraţilor Ţarnaev şi au înregistrat o conversaţie telefonică în care ea vorbea despre jihad.

Citeste si:  Franţa: Un mort şi mai mulţi răniţi într-un atentat comis într-o uzină din apropiere de Lyon

Ruşii au transmis abia recent această informaţie omologilor lor americani, potrivit postului amintit.

Un oficial american a confirmat informaţia, însă a refuzat să precizeze identitatea interlocutorului lui Zubeidat Ţarnaeva, mama celor doi presupuşi autori ai atentatului. În legătură cu aceste informaţii, procurorul general Eric Holder a refuzat să discute despre caz, argumentând că acesta este ‘în curs’.

Potrivit unor informaţii de presă, autorităţile ruse i-au alertat pe americani că Zubeidat Ţarnaeva şi fiul ei mai mare au fost plasaţi pe o listă cu terorişti care fac obiectul unei supravegheri.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close