EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Chiţoiu: USL trebuie să continue până în 2016; ne dorim ca, în 2016, PNL să fie unificatorul dreptei

Uniunea Social Liberală este un proiect politic ce trebuie să meargă mai departe, consideră liderii liberali, prezenţi sâmbătă la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PNL Caraş-Severin.

”Îi mulţumesc în mod deosebit vicepreşedintelui PNL Sorin Frunzăverde, care a luat decizia, exact acum un an, de a se alătura PNL şi de a dărâma regimul Băsescu – Boc, dar şi lui Mihai Stănişoară, pentru că a ales PNL, acestea constituind nişte etape premergătoare unificării dreptei româneşti. Ne dorim ca, în 2016, PNL să fie unificatorul dreptei româneşti, să participe singur în alegeri şi să câştige alegerile parlamentare”, a precizat vicepremierul Daniel Chiţoiu.

În ceea ce priveşte proiectul USL, vicepremierul a explicat că acesta a avut ca obiective înlăturarea regimului Băsescu – Boc şi guvernarea, pe o perioadă de minimum patru ani, astfel încât România să devină o ţară puternică.

Potrivit acestuia, alte obiective importante ale actualei guvernări se referă la revizuirea Constituţiei, regionalizarea, dar şi măsurile de natură economică.

”Anul 2014 este unul deosebit de important pentru PNL, unul dintre obiectivele asumate de către USL fiind câştigarea preşedinţiei României de către Crin Antonescu, preşedintele Partidului Naţional Liberal. De aceea, ne dorim ca USL să ducă acest proiect până în 2016. De asemenea, avem ca obiectiv câştigarea alegerilor europarlamentare, deoarece, în Europa, PNL nu este aliat în aceeaşi familie politică cu PSD”, a subliniat acesta.

La rândul său, europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat că PNL şi PSD au pornit împreună în această alianţă şi vor trebui, din respect pentru România, să continue împreună, într-o înţelegere care respectă identităţile politice.

În opinia europarlamentarului PNL, România este, după mai bine de 20 de ani, ”teatrul unui şir de încercări şi a unui nesfârşit şir de eşecuri”.

”Trebuie să înţelegem foarte bine că Proiectul România are nevoie, în primul rând, de democraţie, deoarece, în anii trecuţi, a derapat de la orice standard democratic şi a devenit ca o feudă a unora, condusă, dincolo de instituţiile politice şi democratice, în care românii s-au revoltat, politicienii au luat act şi au beneficiat de această revoltă. Obligaţia noastră, ca oameni politici, este să facem România democrată. Este prima şi cea mai mare provocare a PNL, la care cu toţii trebuie să fim aproape”, a afirmat europarlamentarul PNL.

Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, spune că PNL şi PSD au o responsabilitate imensă, în a păstra acest proiect politic pentru mandatul care a început în decembrie anul trecut.

Potrivit lui Voicu, acest lucru nu trebuie făcut doar din perspectiva alegerilor prezidenţiale din decembrie 2014, dar şi pentru menţinerea, în limitele modeste în care, din păcate, se află, a unei minime încrederi din partea cetăţenilor în politica democratică.

”Este un proiect politic în care nu doar noi, ci şi cetăţenii au pus atâta încredere, încât, în opinia mea, destrămarea înainte de termen a acestei uniuni va reprezenta un grav eşec pentru cel care va ajunge să împingă lucrurile într-o asemenea situaţie”, a declarat Mihai Voicu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata