Daniel Constantin: În România nu mai există în momentul de faţă nicio alertă alimentară

În România nu mai există în momentul de faţă nicio alertă alimentară, iar dacă există este rezolvată imediat, a declarat, sâmbătă, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la Antena 3.

„În zona de siguranţă alimentară nu este niciodată linişte, cu atât mai puţin în perioada Sărbătorilor Pascale, însă în momentul de faţă nu mai exista nicio alertă alimentară sau, dacă există alerte, ele sunt rezolvate imediat. A fost o perioadă ceva mai tensionată, generată şi de faptul că nu prea au mai fost controale în ultimul timp şi atunci s-au identificat probleme. Eu cred că acum stăm bine în zona de siguranţă alimentară, iar produsele româneşti au dovedit în timp şi în această perioadă că sunt foarte bune şi se pot consuma fără niciun fel de problemă, cu atât mai mult cu cât avem poate cea mai mare echipă de medici veterinari pe care o are un stat membru, respectiv nu mai puţin de 10.000 de medici veterinari care veghează la siguranţa produselor care ajung pe piaţa din România”, a spus ministrul Agriculturii.

Acesta a precizat că „este absolut necesar” să fie consolidat un brand de ţară pentru produsele alimentare româneşti.

„Este o practică ce este implementată şi în alte state membre, în special în Franţa, pentru că brandul de ţară nu vorbeşte numai despre provenienţa produsului, dar are şi menirea să protejeze produsul respectiv în cazul problemei cum a fost cea legată de carnea de cal”, a adăugat şeful MADR.

Potrivit unor declaraţii recente ale ministrului, brandul sectorial pentru produsele româneşti agricole va fi realizat de o firmă specializată până la sfârşitul lunii mai, urmând ca acesta să fie mediatizat într-o campanie care ar putea dura aproximativ un an.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.