Gigi Becali pierde procesul de calomnie cu Dragoş Săvulescu şi trebuie să plătească daune de 10.000 lei

Deputatul George Becali a pierdut procesul de calomnie intentat de acţionarul dinamovist Dragoş Săvulescu şi a fost obligat luni de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti să-i plătească acestuia daune morale de 10.000 de lei.

 Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Dragoş Săvulescu, acţionar la clubul de fotbal Dinamo Bucureşti, l-a dat în judecată pe Gigi Becali pentru calomnie, după ce deputatul a sugerat că dinamovistul ar fi homosexual.

Săvulescu a cerut judecătorilor să-l oblige pe Gigi Becali la plata unor daune de 2,5 milioane euro.

Iniţial, Tribunalul Ilfov a respins acţiunea lui Săvulescu, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a dat dreptate, la judecarea apelului, dar suma pe care trebuie să o achite Becali este cu mult mai mică decât pretenţiile acţionarul dinamovist.

Conflictul dintre cei doi a izbucnit pe 5 decembrie 2011, cu ocazia meciului de fotbal dintre Dinamo şi Steaua.

Supărat că Săvulescu ar fi autorizat difuzarea pe stadionul Dinamo a unui videoclip care conţinea ironii la adresa sa, Gigi Becali declara atunci în faţa camerelor de luat vederi: „Am auzit că nu ştiu ce-au făcut pe la tabele, e adevărat? Am auzit că nu ştiu ce oi au pus pe la tabelă, nu? Cu oiţe, da ? Şi acuma vă spun şi eu vouă, (pe – n.r.) Dragoş Săvulescu l-a găsit nevastă-sa cu un bărbat în pat, în dormitor şi a divorţat de el. Aşa, ca s-o ştiţi şi pe asta, da?”.

Ulterior, Gigi Becali a revenit cu o altă declaraţie: „Eu nu am zis de el că ar fi homosexual. Am spus doar că l-a prins nevastă-sa cu unul în pat. Nu înseamnă că făceau sex! Poate era un prieten la el şi dormea la el”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.