EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,30 RON
(-0.35%)
GBP
5,37 RON
(-0.02%)
CHF
4,55 RON
(-0.12%)
BGN
2,47 RON
(+0.02%)
BYN
1,77 RON
(+0.17%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.39%)
CZK
0,18 RON
(+0.23%)
INR
0,06 RON
(-0.32%)

Persoane care înşelau oamenii prin telefon cerându-le bani pentru acţiuni umanitare, prinse de poliţişti

Poliţiştii bucureşteni au prins trei persoane care, folosindu-se de un caz umanitar, cereau diverse sume de bani de la oameni, iar apoi trimiteau o alta care se întâlnea cu aceştia pentru a le ridica, folosindu-se de o identitate falsă, precizează Poliţia Capitalei.

„În fapt, membrii grupării contactau persoane în vârstă prin telefonul fix şi, sub pretextul că fiul acestora a accidentat grav cu un autoturism o fetiţă, solicitau diverse sume de bani pentru efectuarea unei înţelegeri în vederea soluţionării amiabile a situaţiei juridice. În acest sens, după ce perfectau o înţelegere prin telefonul fix, la adresa părţilor vătămate se deplasa o persoană care, prin atribuirea de calităţi mincinoase de asistentă a unui avocat care se ocupă de cazul respectiv, primea de la acestea suma de bani cerută”, informează Poliţia Capitalei într-un comunicat remis sâmbătă .

Flagrantul a avut loc vineri, când poliţiştii bucureşteni au surprins în trafic un autoturism în care se aflau doi dintre suspecţi, un bărbat şi o femeie, care s-au deplasat până în faţa unui bloc din sectorul 6.

„Femeia a coborât din autoturism şi a intrat într-un bloc, iar după aproximativ cinci minute a revenit la autoturism şi au continuat deplasarea până la o adresă situată în sectorul 2, unde s-au întâlnit cu o persoană în vârstă, care îi aştepta în faţa casei. În momentul în care persoana în vârstă i-a înmânat femeii suspecte un plic, poliţiştii au trecut la imobilizarea acesteia, cât şi a bărbatului aflat în autoturism”, se arată în comunicat.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, sub plafonieră s-a găsit ascunsă suma de aproximativ 8.000 de lei, iar asupra femeii suspecte poliţiştii au găsit plicul înmânat de partea vătămată, ce conţinea 2.500 de euro.

„Având informaţia că un alt membru alt grupării urmează să ridice de la un oficiu poştal o sumă de bani provenită din comiterea unei alte infracţiuni de înşelăciune, poliţiştii au procedat la supravegherea zonei respective. Cu această ocazie, poliţiştii l-au observat pe suspect, care era însoţit de alte două persoane, cum a intrat în oficiul poştal şi a ridicat suma de 7.000 de lei. Judiciariştii bucureşteni i-au imobilizat pe cei trei la ieşirea din oficiul poştal, după care i-au condus la sediul de poliţie în vederea efectuării cercetărilor”, precizează Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata