EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Peste 1.500 de motociclişti şi 2.500 de biciclişti au participat la un marş de conştientizare a şoferilor în trafic

0

Peste 1.500 de motociclişti şi 2.500 de biciclişti au participat, sâmbătă, 27 aprilie, în Capitală, la un marş de conştientizare a şoferilor în trafic prin care au dorit să atragă atenţia că nu toţi pasionaţii de două roţi sunt teribilişti.

„Pentru noi această acţiune înseamnă totul. Este o campanie iniţiată de Clubul Moto ‘Free Riders’ şi se numeşte ‘Iubim 2 Roţi’. Este prima campanie de amploare din România. Am unit tot ce înseamnă iubitori de două roţi: motociclişti, scuterişti, biciclişti. La acest marş de conştientizare am fost cam 1.500 de motociclete şi 2.500 de biciclete. Au venit prietenii noştri din Cluburile din Constanţa, Ploieşti, Buzău, Târgovişte, şi din Tulcea, cred, Piteşti, Timişoara, au fost şi din Bulgaria, mă refer doar la Cluburi Moto, la comunitatea de motociclişti”, a declarat,  Cosmin Anton, preşedintele Clubului Moto „Free Riders” Bucureşti.

Motocicliştii au vrut să le transmită conducătorilor auto că ei merg după nişte reguli bine stabilite la nivelul cluburilor din care fac parte, respectând totodată şi regulile rutiere.

„Prin această campanie am tras un semnal de alarmă automobiliştilor că existăm în trafic, că avem aceleaşi drepturi ca şi ei, că suntem în număr destul de mare şi prin exemplul pe care noi astăzi (n.r – sâmbătă) l-am dat, prin simplul fapt că în această paradă a motocicletelor au fost foarte multe Cluburi Moto care au un regulament intern, care ştiu cum să se deplaseze în oraş, care merg după nişte reguli, regulile de bun-simţ, cele de deplasare în trafic, am arătat cum se poate merge civilizat indiferent de numărul participanţilor în trafic. A fost o coloană formată din două motociclete paralele ce s-au întins pe 4-5 km. Deci dacă vrei poţi. Am încercat să arătăm oamenilor că nu suntem toţi acei teribilişti care merg pe o roată, care turează motocicletele la maxim, care merg fără echipament de protecţie, fără căşti, fac slalom prin oraş. Nu duce la nimic bun acest lucru”, a spus Cosmin Anton.

El a arătat că multe accidente se produc şi din vina conducătorilor auto, motiv pentru care a fost organizat acest marş de conştientizare.

„Culpa este comună, dar este un procentaj mai mare din partea automobiliştilor. În seara asta, în Piaţa Constituţiei, o să avem şi un spot făcut pentru asta şi aici vrem să atragem atenţia: oameni care au murit, prieteni de-ai noştri care au murit din cauza lipsei de atenţie din partea şoferilor. A fi motociclist este foarte greu în momentul de faţă în România, dar sperăm ca prin puterea exemplului, prin ceea ce noi am făcut astăzi, să demonstrăm că nu toţi suntem la fel şi că încercăm să schimbăm totuşi ceva”, a completat Cosmin Anton.

El a mai spus că îşi doreşte ca această campanie iniţiată la nivelul Bucureştiului să fie preluată şi de colegii din Cluburile Moto din ţară care să organizeze în fiecare an, în luna aprilie, un marş de conştientizare asemănător cu cel din Capitală.

„Vrem ca în ultima vineri din luna aprilie, la nivel naţional, fiecare Club Moto, Asociaţie de biciclete să preia iniţiativa şi să organizeze acelaşi marş de conştientizare sub acelaşi slogan: ‘Iubim 2 Roţi’ „, a adăugat Cosmin Anton.

El a subliniat faptul că motociclismul este un hobby, dar şi un sport foarte costisitor.

„Trăim pentru aceste roţi, le iubim, este o pasiune, un hobby şi este foarte costisitor. Avem familii, copii, iubim viaţa pe motor. Ştim că nu suntem înţeleşi de foarte mulţi oameni care ne blamează. Toţi conducem şi maşini. Eu unul merg pe motocicletă doar în week-end şi în trei ani de zile, doar în week-end şi în concediu, am făcut 60.000 de km”, a afirmat acesta.

Marşul a avut loc pe traseul Romexpo – Piaţa Montreal – şos. Kiseleff – Arcul de Triumf – şos. Kiseleff – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – bd. Naţiunile Unite – bd. Libertăţii – Piaţa Constituţiei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.