Piperea: Am solicitat ca Oltchim să devină obiectiv strategic naţional; poate fi comparat cu o bombă chimică

1

Oltchim Râmnicu Vâlcea a devenit obiectiv strategic naţional, după ce administratorii judiciari au solicitat autorităţilor să includă societatea în această categorie, deoarece cantitatea de clor utilizată în procesele de fabricaţie ar putea ucide orice formă de viaţă până în Atena, asemeni unei bombe chimice, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

‘Indiferent de soluţia găsită pentru Oltchim, că se va vinde, cum se va vinde, trebuie să rămână în viaţă. Procesul de fabricaţie presupune că se creează şi se consumă clor, la o puritate de aproape 100%. Capacitatea de stocare de maximum 4.000 tone a fost atinsă, pentru că nu se putea consuma, dar se producea clor. Acum este sub 1.500 de tone. Gazul emanat este atât de toxic încât o cantitate de 10 miligrame, dacă nu mă înşel, poate ucide un om. Dacă, Doamne fereşte, este eliminată în atmosferă toată cantitatea, toată suflarea este distrusă până la Atena. Este asemenea unei bombe chimice’, a afirmat Gheorghe Piperea.

Administratorii judiciari ai societăţii au solicitat, astfel, ca Oltchim să fie considerat obiectiv strategic naţional şi să fie păzit de angajaţii Jandarmeriei.

‘Noi am cerut ca obiectivul acesta să fie considerat obiectiv strategic naţional. De aceea am solicitat Ministerului de Interne să fie păzit de jandarmi, nu de firme de pază, la o luna de la intrarea în insolvenţă. Autorităţile au fost de acord cu această măsură’, a adăugat Gheorghe Piperea.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și
1 Comentariu
 1. SALVATI OLTCHIM spune

  OARE INCEPE SA CONSTIENTIZEZE PIPEREA CE INSEAMNA OLTCHIM? NU ESTE OARE INTR-O GRAVA EROARE DE EXPRIMARE? CUM POATE FI ASEMANATA „O BOMBA CHIMICA” CU UN OBIECTIV DE INTERES NATIONAL”?

  BCR S-A RETRAS, SURPRINZATOR, DIN COMITETUL CREDITORILOR OLTCHIM! DE CE OARE? POATE SA NE SPUNA PIPEREA?

  OLTCHIM – ARPECHIM IN INSOLVENTA! URMEAZA FALIMENTUL? IN MOD SIGUR PIPEREA IL INDREAPTA SPRE FIER VECHI!

  SALVATI OLTCHIM – ARPECHIM!

  SEMNATI APELUL PENTRU SALVAREA OLTCHIM:
  http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.