EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Salariile mari de la stat vor fi taxate dacă va exista sprijinul colegilor liberali, spune premierul Ponta

0

Salariile mari de la stat vor fi taxate sau impozitate dacă va exista sprijinul liberalilor, a declarat duminică premierul Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Ruse, în Bulgaria.

„Trebuie să mă sprijine şi colegii liberali. Aici e o problemă reală, pe care nimeni n-o poate contesta, nici măcar colegii liberali – faptul că avem nişte dezechilibre inadmisibile. Nu-i normal plimbi trei hârtii pe la Romgaz, să arzi gazul la Romgaz şi să câştigi cât zece medici sau cât zece profesori. Asta-i realitatea. Nu-i normal să arzi gazul pe la CNVM sau pe la asigurări şi câştigi cât tot guvernul la un loc într-o lună, cât 27 de miniştri. Astea sunt realităţi”, a argumentat premierul.

Potrivit acestuia, astfel de salarii nu pot fi tăiate pentru că a mai încercat şi Guvernul Boc să taie salarii şi procesele celor în cauză au fost câştigate în instanţă, singura soluţie constituţională fiind aceea a impozitării salariilor mari.

„A încercat şi dl. Boc să taie salarii şi s-au câştigat procesele şi acum eu dau banii. Singura soluţie constituţională este aceea a unei taxe sau a unui impozit. O să discutam în continuare şi la un moment dat o să găsim o soluţie. Nu se pune problema să o impun eu”, a arătat şeful Executivului.

Victor Ponta a adăugat că de acest domeniu se ocupă vicepremierul liberal Daniel Chiţoiu, care este ministru al Finanţelor.

„Nu intru peste această zonă decât într-o situaţie de extremă urgenţă, ceea ce nu e cazul”, a menţionat premierul Ponta.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.