Şapte tone de peşte, confiscate de poliţişti de la comercianţi care vindeau marfa fără documente

Peste şapte tone de peşte şi produse din peşte vândute fără documente de provenienţă au fost confiscate, sâmbătă, de poliţişti de la investigarea fraudelor care au verificat comercianţi din 15 pieţe din Capitală şi din alte 11 judeţe, precizează Poliţia Română.

„În total, la nivelul Capitalei şi al celor 11 judeţe, au fost controlate 576 de societăţi comerciale, fiind constatate de către poliţişti, în urma verificărilor preliminare, 36 de infracţiuni, 13 reprezentând fapte de evaziune fiscală”, arată Poliţia Română într-un comunicat.

De asemenea, au fost aplicate 244 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 235.530 lei.

Echipele de control au identificat peste şapte tone de peşte şi produse din peşte, în valoare totală de 116.000 lei, a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

Mărfurile au fost indisponibilizate, poliţiştii continuând cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate.

Controalele au fost în Capitală şi în alte 11 judeţe: Ilfov, Constanţa, Brăila, Tulcea, Giurgiu, Călăraşi Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Ialomiţa.

„Totodată, au fost monitorizate şi transporturile cu aceste categorii de produse, fiind amplasate filtre, în echipe mixte, compuse din poliţişti de investigarea fraudelor şi poliţie rutieră pe Autostrada A 2, punctele Drajna, Lehliu, Fundulea şi Cernavodă”, informează IGPR.

Acţiunea coordonată de Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Direcţia de Investigare a Fraudelor vizează verificarea documentelor de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de depozitare a produselor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.