EUR
4,83 RON
(+0.01%)
USD
4,47 RON
(+0.15%)
GBP
5,48 RON
(+0.12%)
CHF
4,58 RON
(-0%)
BGN
2,47 RON
(-0.08%)
BYN
1,73 RON
(+0.15%)
CAD
3,14 RON
(+0.77%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,68 RON
(+0.37%)
JPY
0,04 RON
(+0.12%)
CZK
0,17 RON
(+0.42%)
INR
0,06 RON
(+0.37%)

 

10 lucruri pe care nu ar trebui să ni le mai facem nouă înşine

Desi tragem cu usurinta concluzii in urma lectiilor noastre si ne promitem ca renuntam la obiceiurile nocive, ceva ne determina sa nu ne invatam minte si sa repetam acelasi tipar, scrie dămaideparte.ro.

Regasiti in cele ce urmeaza 10 lucruri la care ar trebui sa renuntam pentru a fi mai blanzi cu noi insine:

 

1. Să nu mai petrecem timpul cu oamenii nepotriviţi

Viata este prea scurta pentru a o petrece cu oameni care ne indeparteaza de propria fericire. Daca cineva ne vrea in viata sa, cu siguranta va gasi o incapere a sufletului sau in care sa gaseasca loc si pentru noi. Tocmai de aceea nu ar trebui sa insistam in a ne fi confirmata prezenta in viata multor persoane din jurul nostru.

 

2. Să încetăm să fugim de problemele noastre

Desi nu e usor, acesta este unul dintre cele 10 lucruri la care ar fi ideal sa renuntam. Nu suntem creati astfel incat sa reusim sa rezolvam instant problemele care ne apar in procesul de dezvoltare personala. De fapt, este perfect normal sa ne suparam, sa ne intristam, sa fim raniti si chiar sa cadem. Acesta devine scopul vietii noastre – de a face fata problemelor cu care ne confruntam, sa invatam, sa ne adaptam si sa le rezolvam pe parcursul timpului. Toate acestea vor modela persoana care vom deveni.

 

3. Să încetăm să ne minţim pe noi înşine

Putem minti pe oricine altcineva din jurul nostru, insa nu ne putem minti pe noi insine. Viata noastra se imbunatateste considerabil atunci cand riscam, iar sansa pe care o avem intotdeauna la indemana este aceea de a fi sinceri cu noi insine.

 

4. Să încetăm să ne punem propriile nevoi pe ultimul loc

Cel mai dureros lucru este sa ne pierdem pe noi insine atunci cand ne oferim celorlalti, uitand cat de importanti suntem. Asta nu inseamna sa nu-i ajutam pe ceilalti, ci inseamna sa nu uitam sa ne ajutam pe noi insine.

 

5. Să ne oprim din a încerca să fim cineva care nu suntem

Poate ca aceasta ramane intr-adevar cea mai mare provocare: de a fi noi insine intr-o lume care incearca sa ne modeleze constant. Desigur ca intotdeauna va exista cineva care va fi mai dragut, mai inteligent, mai tanar, mai interesant, dar niciodata nu ne va lua locul. Asadar, sa nu ne schimbam doar pentru ca ceilalti sa ne placa. Sa fim noi insine, iar ceilalti ne vor place pentru asta.

 

6. Să spunem STOP fricii de a greşi

A face ceva si a face gresit este de cel putin 10 ori mai productiv decat de a nu face nimic. Orice succes are o serie de greseli in spate, iar fiecare greseala ne poarta catre succes. Ajungem astfel sa regretam lucrurile pe care nu le-am facut decat pe cele pe care le-am facut.

 

7. Să ne dăm voie sa nu ne mai împlicăm în relaţii din motive greşite

Relatiile ar trebui alese cu intelepciune. Asa ca mai bine ramanem singuri o perioada decat in compania cui nu trebuie. Nu este nevoie sa ne grabim. Daca ceva trebuie sa se intample, se va intampla cu siguranta – la momentul potrivit, cu persoana potrivita. Sa ne indragostim deci atunci cand suntem pregatiti, nu atunci cand suntem singuri.

 

8. Să ne facem mai puţine griji

Grija nu va indeparta problemele din viata noastra, ci doar va risipi bucuria zilei de astazi. Poate ca ar trebui sa ne intrebam in astfel de momente: “Oare acest lucru va mai conta peste un an? Sau peste 3 ani? Sau peste 5 ani?” Daca raspunsul este nu, atunci nu avem de ce sa ne ingrijoram.

 

9. Să ne oprim din a concura împotriva celorlalţi

Sa nu ne ingrijoram pentru lucrurile pe care ceilalti le fac mai bine decat noi. Ar trebui sa punem accentul pe domeniile in care ne putem autodepasi, nu in care concuram cu ceilalti. Succesul va fi intotdeauna rezultatul unei batalii pe care o ducem cu propria persoana.

 

10. Să încetăm să fim nerecunoscători

Indiferent care sunt lucrurile cu care ne confruntam, faptul ca ne trezim in fiecare dimineata este un motiv pentru care putem fi recunoscatori. Asa ca in loc sa ne gandim la ce ne lipseste, mai bine punem accentul pe ceea ce avem.

Voi la ce ar trebui sa renuntati?

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata