15 persoane, reţinute în dosarul furturilor de maşini; generalul Francisc Radici, pus sub învinuire

Poliţiştii au reţinut 15 persoane în urma audierilor care au avut loc luni la Serviciul Furturi Auto, fiind acuzate de furturi şi înşelăciuni cu autoturisme, printre care liderul grupării, Robert Chira, zis Roky, Liviu Stan, cunoscut ca fratele celui care a fost condamnat pentru că i-a furat maşina lui George Becali, dar şi un poliţist de la secţia 5 acuzat de favorizarea infractorului, au declarat  surse din Poliţie.

Potrivit surselor citate, Robert Chira este cunoscut cu antecedente penale pentru furturi de maşini. În dosar a mai fost audiat şi generalul Francisc Radici, fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, care, potrivit aceloraşi surse, a fost pus sub învinuire pentru favorizarea infractorului.

Citeste si:  Fotbal: Mircea Rednic a semnat pe doi ani cu Petrolul Ploieşti

Surse din Poliţie precizaucă persoanele acuzate de furturi de maşini sunt apropiaţi ai interlopului Sandu Geamănu

„15 persoane au fost reţinute de poliţişti în urma a 32 de percheziţii efectuate în această dimineaţă, sub coordonarea IGPR, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Galaţi, Sibiu, Iaşi şi Alba, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în furturi şi înşelăciuni cu autoturisme. În cauză, suportul tehnic-informativ a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR”, a informat Poliţia Română într-un comunicat .

Potrivit IGPR, 28 de persoane au fost conduse la audieri la Serviciul Furturi Auto iar la finalizarea acestora, în urma coroborării tuturor probelor existente, faţă de 15 persoane s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore. „În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente de provenienţă ale autoturismelor suspectate a fi contrafăcute, atât din ţară, cât şi din străinătate, peste 70 de telefoane mobile, peste 10.000 de lei, 27 de chei de autoturisme şi un autoturism ce figura a fi sustras”, precizează Poliţia Română.

Citeste si:  Covasna: Prinţul Charles a achiziţionat o nouă proprietate în localitatea Valea Zălanului

De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate anterior de poliţişti au fost identificate alte nouă autoturisme care fac obiectul cercetărilor.
Gruparea era monitorizată din noiembrie 2012, prejudiciul creat până în prezent ridicându-se la 200.000 de euro.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al DOS-IGPR şi DIPI.

Au fost efectuate 32 de percheziţii domiciliare în Capitală (19) şi în alte cinci judeţe – Galaţi (1), Sibiu (1), Iaşi (3), Alba (1) şi Ilfov (7) – de către poliţiştii Serviciului Furturi Auto – DGPMB, împreună cu poliţişti judiciarişti şi luptători SAS din cadrul Poliţiei Capitalei şi din celelalte judeţele în care au avut loc percheziţii. La acţiune au participat şi ofiţeri specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – IGPR şi luptători SIAS- IGPR.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata