Cristian Cioacă: Nu am săvârşit faptele de care sunt acuzat

Cristian Cioacă a afirmat marţi la Tribunalul Argeş, în declaraţia dată în faţa instanţei, că nu este vinovat de uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu, susţinând că acuzarea nu se bazează pe probe, ci pe presupuneri.

„Nu am săvârşit faptele de care sunt acuzat. (…) Acuzaţiile sunt bazate pe nişte fapte care nu există, nu se bazează pe probe. Rechizitoriul este un scenariu fantezist, care nu are nicio susţinere în realitate”, a afirmat Cioacă.

Inculpatul a spus că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, când procurorii susţin că şi-a ucis soţia, a fost plecat la Piteşti, la o femeie, martoră în dosar, cu care avea o relaţie la acel moment. El a precizat, totodată, că în data de 29 august a avut singura discuţie cu Elodia Ghinescu despre posibilitatea de a divorţa.

„Începusem o relaţie şi aşa am considerat că este normal şi firesc. (…) Amândoi eram de acord cu divorţul”, a declarat Cioacă, precizând că nu s-a discutat nimic despre partajul bunurilor.

Inculpatul a răspuns apoi întrebărilor puse de procuror şi de avocaţi cu privire la ce s-a întâmplat înainte şi după dispariţiei Elodiei Ghinescu.

După declaraţia lui Cristian Cioacă, instanţa a început audierea primilor martori din dosar.

La termenul anterior, pe 2 aprilie, instanţa a dispus citarea primilor şapte martori din acte pentru a fi audiaţi. Judecătorul a admis, în plus, audierea a doi martori solicitaţi de părţile în dosar.

„Admite proba solicitată de părţile civile Ghinescu Emilia şi Ghinescu Constantin Robert, prin apărător, privind audierea martorei Morgovan Corina, care va fi adusă în instanţă la termenul de judecată din data de 30.04.2013. Admite proba solicitată de inculpat, prin apărător, privind audierea martorului Petruşe Florian, care va fi citat pentru termenul din data de 30.04.2013”, se arată în soluţia pronunţată pe 2 aprilie.

Instanţa a admis şi proba cu acte pe situaţia de fapt, solicitată de procuror şi de părţile în dosar.

Emilia Ghinescu şi Robert Ghinescu, mama şi, respectiv, fratele Elodiei, au calitatea de părţi civile în procesul penal. Minorul Patrick Cioacă, fiul Elodiei şi al lui Cristian Cioacă, are calitatea de parte vătămată, interesele lui fiind apărate de un avocat care are calitatea de curator special.

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în noaptea de 29/30 august 2007, pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care poliţistul Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia. Ulterior, inculpatul a tranşat cadavrul victimei şi a transportat fragmentele într-un loc necunoscut.

Anchetatorii mai susţin că în noaptea săvârşirii crimei, copilul minor al cuplului se afla în apartamentul în care locuiau cei doi soţi.

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.