Harghita: Bani europeni pentru amenajarea unui centru pentru îngrinjirea bolnavilor incurabili

Asociaţia de Întrajutorare Caritas va amenaja la Odorheiu Secuiesc un centru destinat îngrijirii bolnavilor incurabili şi pentru recuperarea pacienţilor după accident vascular cerebral, fondurile fiind asigurate printr-un proiect european.

Potrivit şefului Departamentului Socio-Medical al Caritas, Peter Gyorgy, a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul ‘Modernizare şi extindere clădire Kolping în vederea înfiinţării unui centru social rezidenţial’, finanţat prin Programul Operaţional Regional.

Unitatea va dispune de 26 de paturi şi se va amenaja într-o clădire construită iniţial pentru locuinţe sociale, care va fi modificată conform noii destinaţii.

Înfiinţarea centrului este necesară întrucât în zonă lipseşte cu desăvârşire un astfel de aşezământ, care să se ocupe de îngrijirea bolnavilor incurabili sau a celor care au suferit un accident vascular cerebral.

‘Persoanele care vor fi îngrijite în noul centru social sunt persoane care suferă de o boală nevindecabilă în ultimul stadiu, necesitând îngrijire permanentă. Aceste persoane sunt îngrijite în prezent de către rude, care din această cauză nu se pot angaja’, se arată într-un comunicat remis de Asociaţia Caritas.

De asemenea, se doreşte ca pacienţii care au suferit un accident vascular cerebral să fie reabilitaţi cât mai bine şi să devină autonomi într-un timp cât mai scurt, în acest sens fiind pregătiţi specialişti pentru o nouă abordare a dezvoltării competenţelor mişcării.

Centrul de la Odorheiu Secuiesc, care va avea 14 angajaţi, va începe să funcţioneze până la sfârşitul acestui an. Proiectul finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional are o valoare totală de aproximativ 2.5 milioane de lei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.