EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,30 RON
(-0.35%)
GBP
5,37 RON
(-0.02%)
CHF
4,55 RON
(-0.12%)
BGN
2,47 RON
(+0.02%)
BYN
1,77 RON
(+0.17%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.39%)
CZK
0,18 RON
(+0.23%)
INR
0,06 RON
(-0.32%)

Ministrul polonez al justiţiei, demis din funcţie pentru declaraţiile sale privind fertilizarea in vitro

Premierul polonez Donald Tusk a anunţat luni că l-a demis pe ministrul justiţiei, Jaroslaw Gowin, după declaraţiile acestuia privind fertilizarea in vitro şi un presupus trafic de embrioni între Polonia şi Germania, relatează AFP şi AP.

 Jaroslaw Gowin este al doilea ministru al cabinetului Tusk demis de premier luna aceasta. El va fi înlocuit de fostul ministru de interne, juristul Marek Biernacki.

‘L-am informat pe Jaroslaw Gowin în legătură cu decizia mea de a-l demite din funcţie’, a declarat Donald Tusk în cadrul unei conferinţe de presă, la zece zile după ce ministrul a afirmat că ar avea cunoştinţă despre ‘oameni de ştiinţă germani care importă embrioni din diferite ţări, în special din Polonia, şi realizează experimente pe ei’.

Potrivit AP, Gowin este un catolic convins care a votat împotriva proiectului de lege al partidului de guvernământ care garantează drepturi pentru cuplurile de acelaşi sex. El se opune de asemenea fertilizării in vitro.

Donald Tusk a afirmat că l-a demis pe Gowin pentru că a creat prea multe situaţii jenante pentru guvern.

De câţiva ani, guvernul Tusk depune eforturi, fără succes însă, pentru adoptarea legislaţiei în legătură cu fertilizarea in vitro, ceea ce a atras nemulţumirea Bisericii Catolice, care condamnă această metodă. Procedura este în prezent practicată în Polonia în clinici private, însă este suportată financiar în totalitate de cuplurile care apelează la această metodă.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata