EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Victor Ponta: Posibil ca viitorul secretar al NATO să fie român

Premierul Victor Ponta a afirmat luni că un român, altcineva decât preşedintele Traian Băsescu, i-a solicitat sprijinul pentru candidatura la funcţia de secretar general al NATO, susţinând că acest post ar putea să revină fie României, fie Poloniei.

„Ştiu doar două lucruri: primul, că este posibil ca viitorul secretar general al NATO să provină din unul din statele noi membri ai NATO, Polonia sau România. De asemenea, ştiam că nu este exclus să fie un român, deoarece altcineva, nu domnul Băsescu, a venit şi a discutat cu mine acest subiect şi i-am spus că dacă e vorba de un român, îl susţin. Mi-a cerut sprijinul pentru el. I-am spus că ‘indiferent ce ne-am supărat noi vreodată, dacă ai şansa reală să ajungi într-o poziţie atât de importantă (te susţin – n.r.)'”, a declarat Ponta la B1 Tv.

Întrebat dacă este vorba de Mircea Geoană, premierul a refuzat să infirme sau să confirme.

„Noi nu am avut în ultimii 15 ani nici un român într-o funcţie importantă, pentru că ni-i omorâm noi. Orice român care vrea sau are o şansă în primul rând îl omorâm noi”, a afirmat Victor Ponta.

Site-ul www.dcnews.ro scria recent că în cancelariile occidentale a fost luată în discuţie candidatura preşedintelui Traian Băsescu la funcţia de secretar general NATO.

Premierul Victor Ponta a declarat pe 21 aprilie că are îndoieli legate de informaţia referitoare la o posibilă candidatură a lui Băsescu la această funcţie.

Ulterior, Preşedinţia a susţinut că nicio instituţie a statului român nu a făcut vreo propunere privind eventuala candidatură a lui Traian Băsescu pentru postul de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata